Kλείδωσε για ώρες χειρουργημένο ασθενή σε μικρό δωμάτιο στο ΓΝ Λευκωσίας

Νοσηλευτής κλείδωσε χειρουργημένο ασθενή σε μικρό δωμάτιο για πάνω από 6 ώρες

Screenshot 1 6 ΑΣΘΕΝΗΣ, Καταγγελία

Νοσηλευτής κλείδωσε χειρουργημένο ασθενή σε μικρό δωμάτιο για πάνω από 6 ώρες.Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η σύζυγος του ασθενούς, ο άντρας της υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την περασμένη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Την επόμενη μέρα κι ενώ ο ασθενής βρισκόταν στο θάλαμο που νοσηλευόταν, ο νοσηλευτής τον ενημέρωσε ότι ο γιατρός ζήτησε να του γίνει μετάγγιση αίματος.

Κατά την διάρκεια της μετάγγισης το αίμα έτρεχε από το χέρι με αποτέλεσμα να λερωθεί το κρεβάτι. Ο νοσηλευτής μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό αφαίρεσε το αίμα και τον ορό από τον ασθενή και άρχισε να το μετακινεί από το θάλαμο. Ο ασθενής τον ρώτησε που με μεταφέρεις και αυτός του είπε στην εντατική.

Η σύζυγος του ασθενή ισχυρίζεται ότι ο νοσηλευτής κλείδωσε τον άντρα της σε ένα μικρό δωμάτιο και όχι στην εντατική όπως ισχυρίστηκε και τον άφησε εκεί από τις 23:30 μέχρι τις 6 το πρωί, μια ώρα πριν γίνει δηλαδή αλλαγή βάρδιας.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Εκπρόσωπος τύπου το ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μας ανάφερε ότι «διατάχθηκε άμεσα έρευνα η έρευνα για το περιστατικό η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7/12 και θα κατατεθεί σήμερα Παρασκευή στη διεύθυνση του Οργανισμού. Σε περίπτωση που προκύπτουν θέματά θα ενεργοποιηθεί το πειθαρχικό».

Επιπρόσθετα μας ανέφερε ότι «έχει ήδη γίνει επίσημη καταγγελία στην αστυνομία για κακοποίηση ασθενή από μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού και έχουν ληφθεί οι πρώτες καταθέσεις».

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε ότι «ο οργανισμός δεν θα δείξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά».

Ο εν λόγω νοσηλευτής έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του από την πρώτη στιγμή. Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πηγή: Sigmalive