Κληρίδης για Θανάση: Αδύνατη η διερεύνηση-Υπήρξε αντίσταση, συνωμοσία σιωπής

Για την υπόθεση θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, μίλησε μεταξύ άλλων στο Μεσημέρι και Κάτι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης

3F405E87 5D68 48A7 9ED0 ACA7A2E8543A

Για την υπόθεση θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, μίλησε μεταξύ άλλων στο Μεσημέρι και Κάτι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Ερωτηθείς για τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέφερε ότι είχε εμπλακεί στο θέμα καθώς ως Γενικός Εισαγγελέας είχε έρθει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου καταδίκαζε την Κύπρο για πλημμελή διερεύνηση.

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε περισσότερα βήματα στη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά ήταν κάτι το αδύνατο. Υπήρξε αντίσταση, προβλήματα και μια συνωμοσία σιωπής αλλά και η παρέλευση του χρόνου. Όλα αυτά συνέτειναν στο να μην ήταν αποτελεσματική η περαιτέρω και καλύτερη διερεύνηση που ακολούθησε».

Ερωτηθείς αν έχει άποψη αν ήταν αυτοκτονία ή όχι ,ανέφερε ότι δεν έχει άποψη γιατί δεν είχε παρακολουθήσει τα γεγονότα που εξελίχθηκαν μετά την αποχώρηση του από την Γενική Εισαγγελία. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξε ανατροπή στην υπόθεση αλλά δεν μπορώ να εκφέρω άποψη», είπε.

Δείτε το απόσπασμα 

Πηγή: Sigmalive