Κόκκινη Προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες – Στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος

kairos kausonas thermometro Καιρός, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Κόκκινη Προειδοποίηση εξέδωσε το τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει τη περιοχή, ωστόσο από αύριο, αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός, ενώ στα παράλια, ενδέχεται κατά τόπους να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που πιθανό να αναπτυχθούν στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 45 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια και στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, είναι πιθανό κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα, στα δυτικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο. Την Κυριακή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος.

Τη Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να παραμείνει ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.