Κόκκινος «80.000 χρήστες διεκδικούσαν 3000 εμβόλια» – Τι απαντά για τεχνικά θέματα

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται για την Πύλη εμβολιασμού έδωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο.

Αρχικά ανάφερε ότι «η Πύλη και η οποιαδήποτε πύλη έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο αριθμό αιτητών μέσα σε ένα 12ωρο ή ένα 24ωρο. Λόγω των γεγονότων όπως προέκυψαν, ότι οι ροές των εμβολίων ήταν πιο αργές απ ότι περιμέναμε και ότι κάποια εμβόλια ήταν τα προτιμητέα έναντι άλλων που υπήρχε διστακτικότητα, ο κόσμος δικαιολογημένα ήθελε να εξασφαλίσει το εμβόλιο της προτίμησής του. Οπότε βλέπαμε φαινόμενα μαζικής συνάθροισης με το άνοιγμα της Πύλης στις 07:30, βλέπαμε 70.000 με 80.000 χρήστες να θέλουν να διεκδικήσουν 3.000 εμβόλια. Αυτό δημιούργησε ένα συνωστισμό και μια υπεφόρτωση που δεν είχε προβλεφθεί τον Δεκέμβριο όταν κάναμε την επέκταση στο σύστημα του ΓεΣΥ, επειδή θεωρήσαμε ότι θα έχουμε 12.000-15.000 μέσα σε 12-14 ώρες που θα ήταν ανοιχτή η Πύλη».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «έγιναν οι παρεμβάσεις όσο η Πύλη ήταν σε λειτουργία και τώρα πλέον δεν έχει δικαίωμα ένας χρήστης να βάλει 2,3,5 10 εκπροσώπους και να δοκιμάζει όλο του το σόι και όλοι του οι φίλοι να κλείσουν ραντεβού. Επίσης, βάλαμε μια σειρά αναμονής ώστε ο πολίτης όταν είναι μέσα, εάν η Πύλη μπορεί να εξυπηρετεί για παράδειγμα 3.000 ανά λεπτό, τόσους να εξυπηρετήσει και μετά να μπουν οι επόμενοι».

Σε ερώτηση εάν αναμένονται άλλα τεχνικά προβλήματα, απάντησε ότι «τα τεχνικά προβλήματα δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε στην τεχνολογία, μπορούν να συμβούν πράγματα αλλά θεωρώ εάν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα, δεν θα είναι σίγουρα λόγω υπερφόρτωσης, θα είναι για άλλους λόγους. Θεωρώ ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί στο μέγιστο και ο κίνδυνος να έχουμε προβλήματα με ουσιαστική επίπτωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών δεν θα υπάρξουν».

Σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να εξυπηρετούμε τον κόσμο και μέχρι σήμερα έχουμε εξυπηρετήσει 350.000 πολίτες. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι η διαθεσιμότητα της Πύλης προσπαθούμε να είναι συνεχής. Υπάρχει μια απογοήτευση το πρωί όταν ανοίξει μέσα σε 20-30 λεπτά και εξαφανίζονται τα προτιμητέα εμβόλια και μένουν κάποια εμβόλια, τα οποία ίσως δεν είναι τα προτιμητέα και βλέπουμε φαινόμενα όταν κλειστούν για παράδειγμα 10.000 ραντεβού, τα 9.700 θα κλειστούν μέσα στο πρώτο μισάωρο και μετά μέσα στην υπόλοιπη ημέρα να κλειστούν 300 εμβόλια».

Τέλος, ερωτηθείς για το κόστος της Πύλης, εξήγησε ότι «δεν έγινε διαγωνισμός για να γνωρίζω ακριβώς το κόστος. Η υποδομή αυτή είναι του ΓεΣΥ που παρέχει ο ΟΑΥ. Επειδή σε αυτή την Πύλη υπάρχουν τα δεδομένα των πολιτών, αποφασίστηκε να γίνει μια μικρή επέκταση και είναι κάτω από το μισό εκατομμύριο».

Sigmalive

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Νεαρός έκλεβε τσάντες από παραλίες – Χειροπέδες από την Αστυνομία

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 18 και 17 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης…

27 Ιουλίου, 2024

Διεκδίκησε μία από τις 10 υποτροφίες και σπούδασε στο InterNapa College

Το InterNapa College προσφέρει για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με το Famagusta.News 10 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ…

26 Ιουλίου, 2024

Παραλίμνι: Πανηγύρι και Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα

Πανηγύρι και Εσπερινός θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Παραλίμνι την Παρασκευή 26/7…

26 Ιουλίου, 2024

Αυγόρου: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πανέτοιμοι είναι οι εθελοντές για το 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο…

26 Ιουλίου, 2024

Δήμος Αγίας Νάπας: Δέχεται δηλώσεις για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ

Ο Δήμος Αγίας Νάπας δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος με σκοπό την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του 40ου…

26 Ιουλίου, 2024

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας

Το Αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, στη σκιά του σαμποτάζ που «παρέλυσε»…

26 Ιουλίου, 2024