Κοντά σε νέες χαλαρώσεις η Κύπρος – Το πιθανό σενάριο

Σε σύσκεψη σήμερα η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 23T101832.712 Coronavirus

Η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή μετά τη συνάντηση που έκανε χθες με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, «θα κλειδώσει» σε σημερινή της σύσκεψη της εισηγήσεις που θα θέσουν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ, οι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι οι όποιες χαλαρώσεις πρέπει να γίνουν κλιμακωτά, ούτως ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, γεγονός που παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες με την άρση των μέτρων.

Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε προσεκτικές και σταδιακές χαλαρώσεις, τις οποίες θα καταθέσουν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη σε αυριανή τους συνάντηση οι επιδημιολόγοι, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τι λένε οι πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πιθανό σενάριο είναι το ότι το πρώτο 15νθήμερο του Μάρτη θα μας συνοδεύουν και τα sms αλλά και ο περιορισμός στη βραδινή ώρα.

Οι επιδημιολόγοι δείχνουν θετικοί στην επαναλειτουργία γυμναστηρίων, φροντιστηρίων και Ωδείων βάση κριτηρίων, ενώ όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης αυτό τοποθετείτε στη δεύτερο 15νθημερο , με αυστηρά πρωτόκολλα.

Για τα σχολεία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο, με το ενδεχόμενο για σταδιακή επιστροφή μαθητών να είναι ορατό.

Επισημαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση, και ότι οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων αναμένεται να σφραγίσουν απόψε σε μεταξύ τους σύσκεψη, οι οποίες  θα τεθούν ενώπιον της Κυβέρνησης που θα λάβει και τις αποφάσεις.

Όσον αφορά τις αποφάσεις, αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν την Πέμπτη μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Famagusta.News