Κώστας Φυτιρής για έγκλημα Μιτσερού: “Να μη στοχοποιείται η Εθνική Φρουρά”

Το μήνυμα του τέως Διοικητή του ΚΣΕΔ

cache 876x3000 Analog medium 202524 106161 21122018 Έγκλημα, Κωνσταντίνος Φυτιρής, Μιτσερό

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Φυτιρής, με αφορμή τα πρωτοφανές έγκλημα στο Μιτσερό που συγκλονίζει την Κύπρο, καλεί όλους να μην στοχοποιούν αλλά να σεβαστούν τα στελέχη και την Εθνική Φρουρά στο σύνολό της.

Αυτούσιο το μήνυμα του τέως Διοικητή του ΚΣΕΔ και νυν Διευθυντή της Μαρίνας Αγίας Νάπας:

“Η πρωτόγνωρη για την Κύπρο πρόσφατη σειρά δολοφονιών – των οποίων η εξιχνίαση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη – έχει αφυπνίσει την κοινωνία και τα ΜΜΕ που ψάχνουν πέρα από τον φυσικό ένοχο -που προέρχεται από την Ε.Φ- και τους ηθικούς αυτουργούς ή τους προκλητικά αμελήσαντες στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Όμως αυτή η αφύπνιση δεν πρέπει με κανένα τρόπο να προσβάλλει και να ισοπεδώνει την ηθική υπόσταση της μεγάλης πλειοψηφίας εκ των 7000 και πλέον στελεχών που υπηρετούν με σύνεση και εντιμότητα τιμώντας τη στολή της Ε.Φ.

Μπορεί η Ε.Φ να αντιμετωπίζει όπως και όλοι οι στρατοί, διάφορα λειτουργικά προβλήματα, αλλά το ήθος και η εντιμότητα των στελεχών βρίσκονται σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Τα χωρίς σκέψη αρνητικά σχόλια από μερίδα της κοινωνίας μόνο λύπη και στενοχώρια μπορούν να προκαλέσουν, ειδικά στους άριστους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς που με ζήλο, ενδιαφέρον και ήθος αγωνίζονται να κρατήσουν ψηλά τον θεσμό της Ε.Φ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απαίτηση όλων μας πρέπει να είναι η παραδειγματική τιμωρία των φυσικών ή και ηθικών αυτουργών καθώς και όλων όσων αμέλησαν να εκτελέσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους.

Η Ε.Φ ήταν και πρέπει να παραμείνει ως ένας από τους κύριους πυλώνες της κοινωνίας μας και πηγή ήθους ειδικά για τους νέους μας. Όσοι δε εκφεύγουν από τις αρχές της ηθικής, της εντιμότητας και πιστής τήρησης των καθηκόντων τους, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης, πρέπει με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να τιμωρούνται με βάση τους νόμους ή να απομακρύνονται όταν το απαιτεί η κοινωνία, ώστε να μην θίγονται οι αδιαμφισβήτητες αρχές και αξίες της υγιούς λειτουργίας του στρατεύματος.”

viber image 2019 04 23 16.28.17 Έγκλημα, Κωνσταντίνος Φυτιρής, Μιτσερό

Famagusta.News