Κτίρια «ωρολογιακές βόμβες» στην Αυδήμου – «Να μην έρθουμε μετά να κλαίμε»

Η Αυδήμου στο έλεος του Θεού

3153824 2 Αυδήμου, σπίτια

Κραυγή απόγνωσης από τον Κοινοτάρχη της Αυδήμου, Ανδρέα Φωτίου, σχετικά με τουρκοκυπριακές κατοικίες που είναι ετοιμόρροπες. 

Όπως είπε, ξεκίνησαν διεργασίες για αποκατάσταση σπιτιών, ενώ ο ίδιο μίλησε με την Υπηρεσία Διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών και εξέφρασε την ελπίδα αυτή την φορά να εισακουστούν.  «Να μην έρθουμε μετά να κλαίμε στα ερείπια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, πρόκειται για 12 σπίτια τα οποία είναι ετοιμόρροπα ενώ το ένα βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας.  Το εν λόγω ζήτημα τέθηκε και ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων με τον πρόεδρό της, Νίκο Κέττηρο, να σημειώνει πως «η κοινότητα γκρεμίζεται κυριολεκτικά λόγω των καιρικών συνθηκών και των παλιών κτιρίων που υπάρχουν.

Το δίλημμα που έχει μπροστά του το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα και αφορά την ασφάλεια των κατοίκων της κοινότητας, ή θα διορθώσει τα συγκεκριμένα κτίρια ή θα δοθούν οδηγίες για να κατεδαφιστούν. Ήδη τις τελευταίες μέρες, ένα μεγάλο κτίριο της κοινότητας, όπως μας μετέφερε ο κοινοτάρχης έχει πάρει επικίνδυνη κλίση», πρόσθεσε.