Κυνηγοί: Ζητούν θήρευση αμπελοπουλιού με νόμιμα μέσα

Θήρευση αμπελοπουλιού με νόμιμα μέσα όπως φλομπέρ, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο με «άδεια κατά παρέκκλιση» ζητεί το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών - Ενεργοί Πολίτες

278509784 162563686155277 3507624913179410544 n Αμπελοπούλια, Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Κυνήγι, Κυνηγοί

Τη θήρευση του αμπελοπουλιού με νόμιμα μέσα, όπως φλομπέρ, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο με «άδεια κατά παρέκκλιση» ζητεί το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών – Ενεργοί Πολίτες.

Όπως αναφέρει το κίνημα σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, πρόκειται για μια παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων όπου “θυσιάστηκε”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς κανένα δισταγμό από τους “Ηγέτες μας και Πολιτικούς μας”, όπως αποκαλούν την Κυβέρνηση και τη Βουλή. Μάλιστα η ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για “ένα είδος όπου αποτελούσε «γιορτή» η έναρξη θήρευσής του στο νησί μας και ανά το παγκόσμιο παρουσιάζει αυξητική τάση, αριθμώντας εκατομμύρια πουλιά βάσει όλων των ερευνών των οποίων υπάρχουν για το συγκεκριμένο είδος.”

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Υπηρεσία Θήρας κατέθεσε σχετική πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο το 2014, το οποίο την απέρριψε ομόφωνα.

Μάλιστα η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας:

“Μια παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων. Μια παράδοση από γενιά σε γενιά όπου η ανικανότητα των πολιτικών μας αλλά και των κυβερνήσεών μας, όπου με την ένταξη μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση θυσίασε τα πάντα χωρίς κανένα δισταγμό προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να διατηρήσουν κάποιες παραδόσεις, δεν τόλμησαν όμως καν να τις διεκδικήσουν είτε να τις συζητήσουν. Μια παράδοση όπου περί της περιόδου Σεπτεμβρίου μέχρι Οκτωβρίου, που γινόταν μέχρι και φεστιβάλ αμπελοπουλιού, το οποίο πλημμύριζε με κόσμο από κάθε άκρη της χώρας μας. Δεν είναι ένας λαϊκισμός, αλλά η πραγματική αλήθεια. Αν η κυβέρνησή μας και οι πολιτικοί μας, μαζί με όλους τους αρμόδιους Κυνηγετικούς φορείς σταθούν έστω και μια στιγμή στο ύψος των περιστάσεων, τότε θα μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όλων μας. Ένας στόχος όπου πρέπει να δώσουμε το άπαν των δυνάμεών μας, ώστε να καταφέρουμε εμείς οι απλοί πολίτες να ξαναφέρουμε πίσω όσα οι “Μεγάλοι Ηγέτες” κατάργησαν χωρίς δεύτερη σκέψη.”

Το Κίνημα απαριθμεί και πώς θα μπορούσε να υποβοηθήσει η νόμιμη θήρευση:

  1. Αυτόματα θα χτυπηθεί το παράνομο εμπόριο της μαύρης αγοράς με τις εξωφρενικές τιμές πέραν των 80 ευρώ ανά δωδεκάδα που καταλήγει πολλές φορές στα πιάτα ποιών άραγε;
  2. Θα σταματήσει το μαύρο εμπόριο απο τα κατεχόμενα.
  3. Θα επαναφέρουμε μια παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων όπου όλοι μας στέρησαν .
  4. Η Κύπρος λόγω της μικρής έκτασής της και το ελάχιστο των μεταναστευτικών διαδρόμων όπου τη διαπερνά, θα καταφέρει να εντάξει ακόμα ένα είδος προς θήρευση για όλο το κυνηγόκοσμο της.
  5. Υπάρχει ο τρόπος. Με «άδεια κατά παρέκκλιση» η Κύπρος μπορεί να ζητήσει τη νόμιμη θήρευση του αμπελοπουλιού βάσει της παράδοσης της, όπως έπραξαν και άλλες χώρες με συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. (βλέπε Μάλτα & Νήσοι Φαρόε)

Famagusta.News