Κύπριος φοιτητής στο Βόλο: Δύσκολη η κατάσταση χωρίς ρεύμα – Ζητούμε στήριξη

«Ζητούμε να δοθεί επίδομα στήριξης στου φοιτητές 200-300 ευρώ σε όσους φοιτητές βρίσκονται στις περιοχές Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο που επλήγησαν»

1 51

Τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν στο Βόλο ο Κύπριοι φοιτητές, μοιράστηκε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Πρόεδρος Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών, Στέφανος Γεωργίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Στέφανος Γεωργίου, «Φαντάζεστε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα χωρίς ρεύμα, το νερό ήρθε σήμερα, έχουμε έλλειψη βασικών πρώτων υλών αλλά δεν είναι τόσο δύσκολη κακοκαιρία όπως η προηγούμενη η Ντάνιελ».

Ακολούθως, δήλωσε ότι «Είχαμε επικοινωνία με την πρεσβεία στην πρώτη κακοκαιρία και μετά ήρθαμε σε συνεννόηση με το ΠΟΦΕΝ για να μας βοηθήσουν με την εξεταστική αλλά και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία προέκυψαν στους φοιτητές.

Ζητούμε να δοθεί επίδομα στήριξης στου φοιτητές 200-300 ευρώ σε όσους φοιτητές βρίσκονται στις περιοχές Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο που επλήγησαν».

Στο Βόλο, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στην κατοχή του ο Κύπριος φοιτητής είναι εγγεγραμμένοι 150 φοιτητές Κύπριοι, ενώ οι συνολικοί φοιτητές υπολογίζει να είναι 200 άτομα.

Επιπρόσθετα, ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι η παράταση της εξεταστικής περιόδου και η παράταση εγγραφών καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, σύμφωνα με τον Στέφανο Γεωργίου, οι περισσότεροι φοιτητές μένουν στο κέντρο του Βόλου, το οποίο αντιμετωπίζει κάποια θέματα αλλά δεν πλημμύρισε. «Ευτυχώς, δεν είχε κάποιον που να έχει υποστεί ζημίες ή να κινδύνευσε».

Δείτε το απόσπασμα:

Πηγή: Sigmalive