Κύπριος που επέστρεψε από Αφρική: «Εάν είχαμε κορωνοϊό,θα κολλούσαμε 10 άτομα»

Σε ξενοδοχείο καραντίνα μεταφέρθηκαν Κύπριοι λόγω της νέας μετάλλαξης «Όμικρον»

23b025526789ad76406f3b0e0bf0e849 Μετάλλαξη Όμικρον

Σε ξενοδοχείο καραντίνα μεταφέρθηκαν Κύπριοι που έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου (27/11) από την Νότιο Αφρική, λόγω της νέας μετάλλαξης «Όμικρον».

Ο Δρ Παναγιώτης Γεωργίου, ο οποίος είναι ένας εκ των επιβατών, μίλησε το Πρωτοσέλιδο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να φτάσουν τελικά στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έφυγαν από Νότια Αφρική την Παρασκευή, πήγαν στο Ντουμπάι και τελικά αφίχθηκαν Κύπρο, χωρίς να τους ενημερώσει κάποιος ούτε για την κατάσταση ούτε εάν έπρεπε να ακολουθήσουν συγκεκριμένα μέτρα.

Εξηγεί ότι κάθονταν με τους συνεπιβάτες τους επί τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο και αυτοί τελικά πήραν το PCR και έφυγαν. «Μόνο σε τρεις άντρες είπαν εσείς ελάτε από εδώ, πρέπει να κάνετε καραντίνα γιατί έρχεστε από την Αφρική και είναι η μετάλλαξη Όμικρον που βρέθηκε στην Αφρική. Αλλά έχουμε σπίτια και πρέπει να πάμε στα σπίτια μας».

Επεσήμανε ότι όταν βρισκόταν στην Αφρική είχε ακούσει για τη μετάλλαξη αλλά ούτε όνομα δεν υπήρχε τότε και μόνο 23 κρούσματα είχαν καταγραφεί εκεί. «Πρέπει να Υπουργείο να το κάνει πρακτικά (αυτό το μέτρο). Εάν φεύγαμε από το αεροδρόμιο και κάποιος συγγενής μας έπαιρνε σπίτι μας, θα βλέπαμε μόνο ένα άτομο. Όταν βγήκαμε από εδώ μέχρι να πάμε στο ξενοδοχείο είδαμε δέκα άτομα. Εάν είχαμε τον κορωνοϊό θα τον μεταδίδαμε σε δέκα άτομα».

Μάλιστα, αναφέρει ότι όταν τους έκαναν τα τεστ, τα άτομα εκεί δεν έβαζαν διαφορετικά γάντια και έκαναν τις εξετάσεις μαζί με τους υπόλοιπους. Διερωτήθηκε πόσο ασφαλής είναι ο οδηγός ταξί που τους μετάφερε στο ξενοδοχείο καραντίνας. Επίσης, μετά από 27 ώρες πήραν το αποτέλεσμα της εξέτασης.