Κύπρος: Αγώνας για επαναπατρισμό πρόωρου βρέφους: «Ένιωσα τόσο μόνη»

Αγώνας για επαναπατρισμό πρόωρου βρέφους

C12056F5 386A 498F B12E F3110A43A8B5

Μητέρα που γέννησε πρόωρα στην Κύπρο προσπαθεί απεγνωσμένα να επιστρέψει πίσω στη Βρετανία με το βρέφος της, αναφέρει δημοσίευμα της Sun.

Πρόκειται για την 27χρονη, Bethany Smith, η οποία γέννησε τη Molly κατά την 25η εβδομάδα της κύησης όταν βρισκόταν για διακοπές στην Κύπρο.

Τώρα προσπαθεί να μαζέψει £30,000 για να μεταφέρει τη νεογέννητη κόρη της πίσω στη Βρετανία με ειδική πτήση.

Η Bethany και ο 28χρονος σύζυγός της, Jan Cleathero, ισχυρίζονται ότι τα ιατρικά έξοδα για τους τέσσερις μήνες που απαιτούνται στην Κύπρο ξεπερνούν τις £100,000.

Σε δηλώσεις της στη Sun η μητέρα εξήγησε ότι «πρέπει να την πάμε πίσω στην πατρίδα μας. Δεν ζητήσαμε ποτέ βοήθεια για τίποτα στη ζωή μας αλλά είμαστε σε μια ξένη χώρα, δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα και το μόνο που ζητάμε είναι να φέρουμε πίσω τη Βρετανία τη Molly. Τα πηγαίνει καλά, είναι μια μαχήτρια αλλά τα όργανά της δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει επιπλοκή. Θέλουμε να την πάμε στη Βρετανία σε εξειδικευμένο κέντρο το συντομότερο δυνατό».

Η Bethany γέννησε στις 29 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα των διακοπών τους στην Κύπρο.

«Άρχισα να νιώθω δυσφορία το βράδυ πριν φύγουμε αλλά θεώρησα ότι δεν ήταν κάτι. Αλλά χειροτέρευσε, έτσι πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι θα γεννούσα. Ήταν τρομακτικό, ήξερα ότι ήταν πολύ νωρίς και ανησυχούσα ότι το βρέφος δεν θα τα καταφέρει. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τόσο μόνη, ήμασταν μακριά από το σπίτι και δεν περίμενα να μας συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε η μητέρα στη Sun.

Η μικρή Molly όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 750 γραμμάρια. «Είναι απίστευτο το πόσο μικρή είναι, το χέρι της έχει το μέγεθος νυχιού και είναι τόσο μικροσκοπική».

Ο σύζυγός της λίγο μετά τη γέννηση του βρέφους έπρεπε να επιστρέψει στη Βρετανία μαζί με τα άλλα δύο τους παιδιά.