Κύπρος: Ανυπόμονος επιβάτης άναψε τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο

air1 ΕΠΙΒΑΤΗΣ, κάπνισμα, Νέα Αμμοχώστου, τσιγάρο

Καθυστέρηση σημειώθηκε χθες Σάββατο σε αεροσκάφος το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω επιβάτη ο οποίος αποφάσισε να καπνίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το αεροσκάφος ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 19:30 με προορισμό την Αθήνα, με τους επιβάτες να έχουν προσδεθεί κανονικά, όταν το πλήρωμα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση.

Ο λόγος ήταν ότι συγκεκριμένος επιβάτης αποφάσισε να ανάψει τσιγάρο εντός της καμπίνας, παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση είναι ρητή. Παρά τις παραινέσεις του πληρώματος για συμμόρφωση με τους κανονισμούς και σβήσιμο του τσιγάρου, ο επιβάτης δεν συμμορφωνόταν, απαντώντας μάλιστα με ειρωνικό ύφος.

Την λύση έδωσε η Αστυνομία του αεροδρομίου η οποία κλήθηκε να επέμβει, με αποτέλες,α να οδηγήσει τον εριστικό επιβάτη εκτός καμπίνας.

Στη συνέχεια, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο περιστατικό παρενέβησαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα ο επιβάτης να επανέλθει στην θέση του και η πτήση να αναχωρήσει για τον προορισμό της.

Πηγή