ΚΥΠΡΟΣ/Χαλαρώσεις: Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι – Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώπιον του Υπουργικού την Τετάρτη θα τεθεί και ο χάρτης αποκλιμάκωσης των μέτρων

12336F58 CC74 4D11 AB6E E2ADE3A61751 μέτρα, Υπουργικό Συμβούλιο
Την επιστροφή των μαθητών  Γυμνασίων προκρίνουν οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, οι οποίοι, εν αναμονή της έγκρισης της πρότασης από το Υπουργικό Συμβούλιο, καλούν τους μαθητές να υποβληθούν στο απαραίτητο test αντιγόνου. 
Ενώπιον του Υπουργικού την Τετάρτη θα τεθεί και ο χάρτης αποκλιμάκωσης των μέτρων, ο οποίος καταρτίστηκε χθες από την επιδημιολογική ομάδα.
Τα σενάρια που θα εξεταστούν είναι η: 
– Αύξηση των μηνυμάτων σε τρία. Ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν μόνο για τα Σαββατοκύριακα
– Αύξηση του μέγιστο αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια και φροντιστήρια
Όσο αφορά στους χώρους εστίασης και στις συναθροίσεις οι ειδικοί φαίνεται να άναψαν “κόκκινο”.  Τον τελικό λόγο έχει ωστόσο το Υπουργικό Συμβούλιο.
Στα πλαίσιο της ομαλής επαναλειτουργίας των σχολείων είναι ανοικτό το ενδεχόμενο  δειγματοληπτικού ελέγχου στα Δημοτικά με ρινικό τεστ.
Το συγκεκριμένο τεστ εισχωρεί δύο εκατοστόμετρα και όχι 7-8 όπως το ρινοφαρυγγικό στη μύτη, πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες σε κάποιους ειδικούς για την αξιοπιστία του.
Εξαιτίας των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, οι αιτήσεις για τις Παγκύπριες εξετάσεις υποβάλλονται από σήμερα εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά.
Στο μεταξύ, ανάσα στον τουρισμό αναμένεται να δώσει σύμφωνα με τον Αρμόδιο Υφυπουργό, η ταξινόμηση 16 χωρών, περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ και της Ρωσίας στην κόκκινη κατηγορία, όπου δεν επιβάλλεται καραντίνα.

Πηγή: Sigmalive