Κύπρος: Φωτιά σε «παράνομο σκουπιδότοπο» καταγγέλλουν οι Οικολόγοι

«Ασυνείδητοι βάζουν φωτιά στα σκουπίδια γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με μολυσματικές ουσίες»

A47FB857 91AC 415F A7F0 DDE2E9CED0E0

Φωτιά στον χώρο – που παλαιότερα – χρησιμοποιείτο ως σκουπιδότοπος στην κοινότητα Παλαιομετόχου της Επαρχίας Λευκωσίας καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ακόμα καίγονται σκουπίδια στην Κύπρο σε παράνομο σκουπιδότοπο.

Φωτιά στον χώρο – που παλαιότερα – χρησιμοποιείτο ως σκουπιδότοπος στην κοινότητα Παλαιομετόχου της Επαρχίας Λευκωσίας, ξέσπασε την Τρίτη 07 Ιουνίου. Ένας χώρος ο οποίος δεν λειτουργεί πλέον ως σκουπιδότοπος, ωστόσο στην περιοχή απορρίπτεται ακόμη σκουπίδια. Στο σημείο, σύμφωνα με την καταγγελία που λάβαμε, μετέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κατάσβησε τη φωτιά.

Η κατάσταση είναι θλιβερή. Τα μέτρα που λαμβάνονται για αποτροπή της παράνομης απόρριψης σκουπιδιών είναι ελλιπή. Ως αποτέλεσμα τούτου ασυνείδητοι, βάζουν φωτιά στα συσσωρευμένα σκουπίδια, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με μολυσματικές και άλλες ρυπογόνες ουσίες.

Η διοίκηση και τα αρμόδια τμήματα πρέπει να αναλαμβάνουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα τερματισμού της παράνομης λειτουργίας σκουπιδότοπων σε διάφορες περιοχές του νησιού, αλλά και με στόχο την άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών αυτών».