ΚΥΠΡΟΣ: Ιχνηλατούνται οι επαφές του 64χρονου γιατρού με κορωνοϊό – Αφίχθη από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου

giatros 1024x683 1 Coronavirus

Ιατρός ο οποίος υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δυο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Κύπρο.

Σε διάσκεψη Τύπου νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι πρόκειται για 64χρονο επαγγελματία υγείας ο οποίος εργάζεται σε δημόσιο Νοσηλευτήριο στη Λευκωσία και αφίχθηκε στην Κύπρο από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου. Ο 64χρονος δεν ελέγχθηκε στο αεροδρόμιο καθώς τη μέρα άφιξης του η Αγγλία δεν ήταν στις χώρες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο από τη μέρα άφιξης του ο 64χρονος ήρθε σε επαφή με ασθενείς.

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως ο 64χρονος αφίχθη μεν στις 3 Μαρτίου από την Αγγλία και από τότε παρουσίαζε συμπτώματα, ωστόσο ενημέρωσε μόλις χθες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ελεγχθεί, γεγονός που δυσχέραινει τις προσπάθειες ιχνηλάτησης των επαφών του τις τελευταίες πέντε μέρες.

Υπογράμμισε ακόμη ότι πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση αφού ο 64χρονος συνέχισε να παρακολουθεί ασθενείς, ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστος ο αριθμός των προσώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Μόλις εντοπιστούν τα πρόσωπα τα οποία ήρθαν σε επαφή θα εξεταστούν και θα τεθούν υπό περιορισμό.

Σχετικά με το δεύτερο περιστατικό, πρόκειται για 25χρονο, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από το Μιλάνο, στις 26 Φεβρουαρίου και είχε υποβληθεί σε εξετάσεις, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι αρνητικά. Ωστόσο, ο νεαρός υποβλήθηκε και σε δεύτερη εξέταση, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Νέα ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τον 64χρονο γιατρό

Λόγω ανησυχίας που προκλήθηκε στους πολίτες μετά από την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε επαγγελματία υγείας, διευκρινίζεται ότι έχει ήδη αρχίσει από την πρώτη στιγμή και σε συνεργασία με τον ίδιο τον ασθενή η διαδικασία εντοπισμού των στενών επαφών του γιατρού, είτε αυτές αφορούν σε ασθενείς, συναδέλφους του επαγγελματίες υγείας ή άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Από τα άτομα αυτά θα ληφθεί δείγμα για τη διενέργεια των εξετάσεων και θα δοθούν οδηγίες για αυτό-περιορισμό.

Πηγή: philenews