Κύπρος/κακοποιήσεις: Δεν έχει ασυλία ο πολιτικός – Το πέπλο και το «σκοτάδι»

Η εν λόγω καταγγελία βρίσκεται στα χέρια των Ανακριτών από την προηγούμενη βδομάδα και το συμβάν έγινε σύμφωνα πάντα με την καταγγελία το 2014.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 16T091636.239 πολιτικοΣ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Ωσάν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση για καταγγελία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και αφορά σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας, από Κύπριο πολιτικό. Η εν λόγω καταγγελία βρίσκεται στα χέρια των Ανακριτών από την προηγούμενη βδομάδα και το συμβάν έγινε σύμφωνα πάντα με την καταγγελία το 2014.

Όπως σ’ όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε αυτήν η Αστυνομία ενεργεί συντονισμένα, με τον καταρτισμό δηλαδή ανακριτικής ομάδας η οποία θα λάβει περαιτέρω καταθέσεις. Όπως έγινε γνωστό από χθες τόσο ο καταγγελλόμενος πολιτικός όσο κι άλλα άτομα θα κληθούν για κατάθεση. Σημειώνεται δε ότι ο εν λόγω πολιτικός δεν έχει ασυλία, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος (16 Φεβρουαρίου).

Οι καταγγελίες σαφώς και πρέπει να περιβάλλονται από ένα πέπλο προστασίας προκειμένου το θύμα να νιώσει την απαιτούμενη ασφάλεια για να προβεί σε καταγγελία και να εξιστορήσει τα όσα έζησε. Ωστόσο η κοινή γνώμη αυτή την περίοδο υπό ένα καθεστώς ευρύτερου «θυμού» για τα όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ζητεί παραδειγματικές τιμωρίες και απαιτεί να μην μένει στο σκοτάδι. Η εν λόγω καταγγελία διαφοροποιείται ως προς το ότι αφορά πολιτικό πρόσωπο και ως αναμένεται, προκαλεί περαιτέρω συναισθήματα θυμού ιδίως από την κοινωνία. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η γενικότερη «σιωπή» του πολιτικού φάσματος το οποίο μέχρι πρότινος καλούσε τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή και να μιλήσουν.

Η διαπόμπευση καθώς και τα «διαδικτυακά λαϊκά δικαστήρια» σαφώς δεν έχουν θέση ενώ όπως τονίζουν και άτομα τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν τη διαδικασία τέτοιων καταγγελιών, η οποιαδήποτε διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών δύναται να «τινάξει» στον αέρα και την όλη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αυτό που άπαντες τονίζουν ωστόσο είναι ότι όλα τα θύματα έχουν φωνή και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διστάζουν να μιλήσουν.

Η ίδια η Υπουργός Δικαιοσύνης εξάλλου προ εβδομάδων όταν πρώτη έσπασε τη σιωπή της η ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου τόνισε ότι η Πολιτεία είναι δίπλα σε όλα τα άτομα ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη». «Απευθύνω έκκληση σε κορίτσια και γυναίκες που έχουν υποστεί βία να μην φοβούνται να κάνουν καταγγελίες. Το Κράτος και η Πολιτεία είναι εδώ. Δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε κακοποίηση.Δυστυχώς όπως είδαμε και στην Ελλάδα με τη Σοφία Μπεκατώρου υπάρχουν καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού. Σε έναν χώρο όπου νεαρά άτομα εναποθέτουν όνειρα και ελπίδες σε συγκεκριμένα άτομα», είχε πει τότε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: Sigmalive