ΚΥΠΡΟΣ: Μελετούν «μπλόκο» για γάμους και βαπτίσεις σε μη εμβολιασμένους

Η έλευση της μετάλλαξης Όμικρον δεν αποκλείεται να φέρει μαζί και αυστηροποιήσεις στα περιοριστικά μέτρα

anemvoliastoi

Η έλευση της μετάλλαξης Όμικρον δεν αποκλείεται να φέρει μαζί και αυστηροποιήσεις στα περιοριστικά μέτρα που στόχο έχουν την αναχαίτιση της πανδημίας.

Στην Κύπρο έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον, τα οποία είχαν ιστορικό ταξιδιού στην Ευρώπη,  την ώρα που το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των 500 ατόμων που συνδέονται με την εν λόγω αλυσίδα μετάδοσης, οι οποίοι υποβλήθηκαν το Σάββατο σε εργαστηριακή εξέταση.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας μιλώντας στο Omega, ανέφερε πως «στόχος μας είναι να παραμείνει ανοικτό το συγκεκριμένο σχολείο. Ωστόσο, εάν υπάρχει σημαντική διασπορά, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να κλείσει»

Το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων, μη αποκλείοντας αυστηροποίηση των περιορισμών, ειδικότερα σε περίπτωση που ο δείκτης των νοσηλειών φτάσει στα όρια του το κρατικό σύστημα υγείας.

Μιλώντας στο Omega ο Υπουργός Υγείας, ανέφερε πως «εάν υπάρξει νέο πανδημικό κύμα, τότε ενδεχομένως να ληφθούν ελαφρώς πιο αυστηρά μέτρα. Για παράδειγμα, αύξηση και εντατικοποίηση των ελέγχων».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας, αναμένεται να θέσει μεταξύ άλλων  επί τάπητος αλλαγές σε ορισμένες κατηγορίες, όπως την απαγόρευση εισόδου σε χώρους δεξιώσεων για γάμους και βαπτίσεις σε ανεμβολίαστα άτομα, όπως επίσης και σε ανεμβολίαστους ένοικους ξενοδοχείων να μεταβαίνουν στα εστιατόρια των ξενοδοχειακών μονάδων που διαμένουν.