Κύπρος: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση φέρνει ο “Κίμωνας”

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση μέχρι το απόγευμα

kairos 2 διακοπές ρεύματος, Καιρός, Κλειστοί δρόμοι, πτώση θερμοκρασίας

Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη την Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ μέχρι το απόγευμα, βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστή λόγω συσσώρευσης νερού είναι η λεωφόρος Ακάμαντος στο Λατσί προς Νέο Χωριό στην επαρχία Πάφου, ενώ κλειστός λόγω ορμητικών χειμάρρων και συσσώρευσης νερού μετά από υπερχείλιση του Άσπρου Ποταμού, παραμένει ο δρόμος Αγίου Γεωργίου Πέγειας – Λάρας. Κλειστός λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών παραμένει και ο δρόμος Αγίου Νικολάου – Μανδριών, στην Πάφο.

Στα ορεινά, οι δρόμοι Πλατρών – Προδρόμου, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood και Προδρόμου – Τροόδους είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο δρόμο Ορκόντας – Κάμπου και στο δρόμο Κάμπου – Κάτω Πύργου Τυλληρίας σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία κατολισθήσεις βράχων και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς.

Στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της περιοχής Τροόδους οι δρόμοι είναι ολισθηροί λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστός λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών είναι ο δρόμος Αγίου Νικολάου – Μανδριών, ενώ κλειστός λόγω ορμητικών χειμάρρων και συσσώρευσης νερού μετά από υπερχείλιση του Άσπρου Ποταμού, είναι και ο δρόμος Αγίου Γεωργίου Πέγειας – Λάρας, στην επαρχία Πάφου.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, οι δρόμοι Αγίας Βαρβάρας – Τιμής, Αχέλειας – Τίμης, Αγίας Βαρβάρας – Τίμης και η είσοδος της κοινότητας Κανναβιού, οι οποίοι είχαν κλείσει προσωρινά τις πρωινές ώρες σήμερα λόγω πτώσης δέντρων και καλωδίων ηλεκτρισμού, έχουν καθαριστεί και έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, η οποία συνεχίζεται πλέον κανονικά.

Διακοπές ρεύματος

Την ίδια στιγμή, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρούνται σε όλες τις επαρχίες, με τα συνεργεία της ΑΗΚ να βρίσκονται επί ποδός για επιδιόρθωσή τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις περιοχές στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ.

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και νότια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης για να καταστεί αργότερα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ