ΚΥΠΡΟΣ: Σε καραντίνα ολόκληρο φυλάκιο της ΕΦ

Θετικός σε κορωνοϊό εθνοφρουρός - Όλες οι πληροφορίες

nbgtyr Coronavirus

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς αλλά και στο Υπουργείο Άμυνας μετά από εντοπισμό εθνοφρουρού θετικού σε κορωνοΪό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Offsite πρόκειται για εθνοφρουρό που υπηρετεί σε ακριτικό φυλάκιο της ΕΦ στην επαρχία Λευκωσίας και ο νεαρός εντοπίστηκε θετικός μετά από προεγχειρητική εξέταση, η οποία πλέον περιλαμβάνει και τεστ κορωνοϊού.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας και όσοι εθνοφρουροί ήταν στο ίδιο φυλάκιο παραμένουν σε καραντίνα εντός του φυλακίου τους ενώ όσοι ήταν εξοδούχοι ενημερώθηκαν ώστε να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να διενεργηθούν τα τεστ κορωνοιού.

Επαφή με τον θετικό σε κορωνοϊό εθνοφρουρό έχει έρθει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και εθνοφρουρός που υπηρετεί σε άλλο φυλάκιο της ΕΦ και ο οποίος παραμένει και αυτός σε κατ’οίκον αυτοπεριορισμό μέχρι να ειδοποιηθεί και αυτός από το Υπ Υγείας για το τεστ κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΦ εξέδωσε την 1η Αυγούστου ανακοίνωση για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται κατά του κορωνοϊού.