Κύπρος: Στη σκιά των αρνητικών ρεκόρ και των νέων περιοριστικών μέτρων

Σχέδιο χωρίς τίτλο 72 Coronavirus

Την Τρίτη (29/12) ανακοινώθηκαν 907 κρούσματα, ενώ ακόμη τέσσερις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων επέφερε και νέα περιοριστικά μέτρα με την απαγόρευση των συναθροίσεων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο σημειώνει πως, λόγω της άσχημης επιδημιολογικής εικόνας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού στην κοινότητα, απαγορεύεται η παρουσία σε οικίες ατόμων πέραν των μόνιμα σε αυτή διαμενόντων.

Ο Δρ. Γιώργος Πάνος φιλοξενήθηκε χθες στις Τομές στα Γεγονότα και μίλησε για το ενδεχόμενο ενός lockdown, τονίζοντας «εάν τα πράγματα δεν δείξουν ύφεση με τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, δεν είμαστε πολύ μακριά, και εάν χρειαστεί να επιβληθεί για να σωθεί ο λαός μας και να γλιτώσουμε θανάτους, γιατί να μην το κάνουμε; Νομίζω όλος ο κόσμος θα μπορέσει να το καταλάβει αυτό, ακούνε όλοι τα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε μέρα, οπότε εάν χρειαστεί θα πρέπει να πάρουμε αυτή την απόφαση έγκαιρα».

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 154 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 42 σε σοβαρή κατάσταση.

Από τους 42 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 20 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 17 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πηγή: Sigmalive