ΚΥΠΡΟΣ: Στο 35% οι πληρότητες το Νοέμβριο σε ξενοδοχεία

Ποιες οι τιμές και πως κινήθηκε ο Οκτώβριος

33834 v8 Ξενοδοχεία, πληρότητα

Στο 30%- 35% κυμαίνονται οι πληρότητες του Νοεμβρίου μήνα στα ξενοδοχεία της Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου κινείται ικανοποιητικά, ωστόσο το δεύτερο δεκαπενθήμερο παρουσιάζει ύφεση, αφού οι πληρότητες τείνουν να έχουν καθοδική τάση.

Πρόσθεσε πως οι τιμές του Νοεμβρίου είναι σαφώς χαμηλότερες από τους μήνες του καλοκαιριού. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη αλυσίδα που ξεκινά από τα ξενοδοχεία και αυτό βοηθά την κυπριακή οικονομία, είπε.

Επεσήμανε πως ο Οκτώβριος κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και με μικρές αποκλίσεις από τον Οκτώβριο του 2019, προσθέτοντας πως αυτό τους ικανοποιεί. Ωστόσο, ανέφερε, ένας ολόκληρος μήνας δεν μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη χρονιά.
Πρόσθεσε πως ο Νοέμβριος μπορεί να χαρακτηριστεί σε σχέση με την κατάσταση της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε ικανοποιητικός υπό τις περιστάσεις.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως ακόμη δεν έχουν καθαρή εικόνα για το πως θα εξελιχθεί η επόμενη χειμερινή περίοδος διότι όλες οι κρατήσεις τείνουν να είναι της τελευταίας στιγμής.

Σε σχέση με την δυστοκία στην εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αυτό τους ανησυχεί ιδιαιτέρως για το κατά πόσο του χρόνου θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε ψηλές πληρότητες χωρίς προσωπικό.

Σε ερώτηση για τις προβλέψεις του για το μέλλον στην ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, ωστόσο αν όλα παν καλά με την διαχείριση της πανδημίας και αν είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήμασταν φέτος, σίγουρα το 2022 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2021.

Τα «δύσκολα» σε σχέση με την πανδημία φέρεται να έχουν περάσει, ανέφερε.

Έχουμε, είπε, πάρει μαθήματα από την πανδημία ως Κύπρος δηλαδή να δούμε ξανά τις εξαρτήσεις μας στις συγκεκριμένες αγορές. Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι δεν πρέπει να μειώσουμε τις αγορές που σήμερα έχουμε εξάρτηση και είναι σημαντικές, αλλά απλά να προσθέσουμε και άλλες, ούτε ώστε να μειωθεί η εξάρτηση και να εμπλουτίζεται και το πελατολόγιο της Πάφου.