Κύπρος: Συμπλοκή με όπλα και… σμίλες

Αστυνομία Κύπρου, ΟΠΛΑ, σμίλες, Στρόβολος, συμπλοκή

Ένα απίστευτο περιστατικό, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων διακίνησης, σημειώθηκε χθες βράδυ στον Στρόβολο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9 το βράδυ, ένας 63χρονος ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και πήγαινε στο σπίτι του, πρόσεξε στην διπλανή πολυκατοικία στην οποία διαμένει, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Από αυτό κατέβηκαν δύο και κινήθηκαν προς την είσοδο, κλωτσώντας την.

Τότε, και ενώ βρισκόταν στο όχημά του, κινήθηκε προς τους δύο που παρέμειναν στο αυτοκίνητο και τους ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ο ένας από αυτούς κατέβηκε και χτυπούσε την πόρτα του οχήματος του 63χρονος.

Το όχημα έφυγε ύστερα από λίγο από την περιοχή και μετά από λίγη ώρα επέστρεψε μαζί με άλλα δύο οχήματα, μεταφέροντας συνολικά 12 με 15 άτομα.

Στο ισόγειο της πολυκατοικίας βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο 63χρονος μαζί με άλλα τέσσερα άτομα. Ένας άντρας από τα τρία αυτοκίνητα κατέβηκε και ανέσυρε πιστόλι σημαδεύοντας έναν εκ των τεσσάρων. Τότε ο 63χρονος που κρατούσε δύο σμίλες, τις έριξε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να πέσει το πιστόλι στο έδαφος. Ύστερα, ο συγκεκριμένος άντρας έριξε και πυροβολισμού στον αέρα με κυνηγετικό όπλο, για εκφοβισμό, με τα τρία αυτοκίνητα να αναχωρούν από τη σκηνή και το επεισόδιο να λήγει.

Στη σκηνή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία και απέκλεισε την περιοχή. Εντοπίστηκαν 27 πλήρη φυσίγγια, ξύλα, κ.α. Παραλήφθηκε επίσης, το κυνηγετικό όπλο του 63χρονου, ενώ δόθηκε και μαρτυρία για τα οχήματα.

Το ένα όχημα εντοπίστηκε γύρω στις 10μισι το βράδυ και ανακόπηκε. Ο συνοδηγός τράπηκε σε φυγή, ενώ άλλα τρία άτομα (ένας Σύρος, ένας Τούρκος αιτητής ασύλου και ένας Ε/κ) που επέβαιναν σε αυτό συνελήφθησαν για παράβαση του περιοριστικών μέτρων

Ο οδηγός επανασυνελήφθη για παράληψη συμμόρφωσης να σταματήσει.

Το άτομο που διέφυγε εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη. Πρόκειται για άτομο από τη Συρία.

Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας και οι εξετάσεις συνεχίζονται. Στο όχημα εντοπίστηκε και μαχαίρι 15 εκατοστών.

Πηγή: philenews