ΚΥΠΡΟΣ: Θετικό στον κορωνοϊό κοριτσάκι 7 ημερών

Πρόκειται για το μικρότερο σε ηλικία βρέφος με κορωνοϊό που κρατήθηκε για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο από την αρχή της πανδημίας.

Κύπρος: Θετικό στον κορωνοϊό κοριτσάκι 7 ημερών

Κοριτσάκι μόλις επτά ημερών με κορωνοϊό εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Δρ Αβραάμ Ηλία, το βρέφος  παρουσίασε κάποια συμπτώματα, όπως ανορεξία, νωθρότητα και υπνηλία και κρατήθηκε για νοσηλεία στην θάλαμο αρνητικής πίεσης της παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο Δρ Ηλία υπογράμμισε ότι η ηλικία του βρέφους ανησυχεί πολύ τους ειδικούς γι΄αυτό εξάλλου κρατήθηκε και για νοσήλια το συγκεκριμένο κοριτσάκι, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του παρουσίασε συμπτώματα.

Πρόσθεσε ότι υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις νεογνών που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό ωστόσο δεν είχε κριθεί αναγκαία η νοσηλεία τους, αφού δεν είχαν παρουσιάσει οποιαδήποτε συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κοριτσάκι είναι το μικρότερο σε ηλικία βρέφος με κορωνοϊό που κρατήθηκε για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο, από την έναρξη της πανδημίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 30 μηνών βρέφος που νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο με κορωνοϊό έχει λάβει σήμερα εξιτήριο.
Πηγή: Αντ1