ΚΥΠΡΟΣ: Την απαγόρευση χρήσης και μεταφοράς των κινητών στα σχολεία ζητά η ΟΕΛΜΕΚ

mathites1

Την απαγόρευση της χρήσης και μεταφοράς των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ζήτησε κατά την χθεσινή της συνάντησης με τον Κώστα Χαμπιαούρη η ηγεσία των καθηγητών.

Η ΟΕΛΜΕΚ σύμφωνα με το πρόεδρο της Γιάννο Σωκράτους ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να δουν το θέμα της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία με αφορμή και το τι συμβαίνει σήμερα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Μιλώντας στην Offsite ο κύριος Σωκράτους ανέφερε ενδεικτικά το παράδειγμα της Γαλλίας όπου έγινε απαγόρευση της χρήσης και μεταφοράς των κινητών τηλεφώνων στους σχολικούς χώρους, καθώς όπως είπε εγκυμονούν πολλούς κινδύνους, όπως το θέμα της υγείας αλλά και το γεγονός ότι μαθητές βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο και τα αναρτούν στο διαδίκτυο από τον σχολικό χώρο.

Η πρόταση αυτή της ηγεσίας των καθηγητών έγινε στο ευρύτερο πλαίσιο τροποποίησης των κανονισμών των σχολείων, με κάποιες πτυχές των κανονισμών να θέλει η ΟΕΛΜΕΚ να υπάρξει περαιτέρω διευκρίνιση.

Μάλιστα φαίνεται να τίθεται και το θέμα της ευπρεπής εμφάνισης των μαθητών καθώς υπάρχουν ασάφειες στους σημερινούς κανονισμούς για το τι ορίζεται ως ευπρεπής εμφάνιση, καθώς επίσης και το θέμα διαχείρισης των αποβολών των μαθητών ως παιδαγωγικό μέτρο.