ΚΥΠΡΟΣ: Υπεράνθρωπες προσπάθειες για 3χρονο αγοράκι με καρδιοπάθεια λόγω… ανεμβολίαστων γονιών

Δεν δέχονται το παιδί σε νοσοκομεία του εξωτερικού γιατί οι γονείς είναι... ανεμβολίαστοι - Υπεράνθρωπες προσπάθειες από Υπουργείο Υγείας

8776c762da2f287888f616acb8d7545f 18 εμβολιασμοΣ, ΕΠΕΜΒΑΣΗ, καρδιοπάθεια, ΠΑΙΔΙ, πτηση, Υπουργείο Υγείας

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται το 3χρονο αγόρι που πάσχει από καρδιοπάθεια στο Μακάρειο Νοσοκομείο, του οποίου η επέμβαση στην Γερμανία ακυρώθηκε για τον λόγο ότι οι γονείς είναι ανεμβολίαστοι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία, ο οποίος τόνισε ότι το παιδί θα πρέπει ωστόσο να χειρουργηθεί άμεσα.Το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε, έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κλειστεί το ραντεβού, έχουν κανονιστεί όλα και χθες ειδοποιηθήκαμε ότι δεν μπορούν να δεχθούν το παιδί γιατί δεν εμβολιάστηκαν οι γονείς.

Σημείωσε, ότι το Υπουργείο Υγείας ήρθε σε συνεννόηση και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με το Ισραήλ και λήφθηκε η ίδια αρνητική απάντηση.

«Θα δούμε πώς θα χειριστούμε αυτό το ευαίσθητο θέμα γιατί δεν θα αφήσουμε την ζωή του παιδιού να κινδυνεύσει», είπε ο Δρ Ηλία.

Επισήμανε ότι συζητήθηκε και το ενδεχόμενο το παιδί να μεταβεί με συνοδό εμβολιασμένο κάτι που απέρριψαν κατηγορηματικά γιατί πρέπει να υπογράψουν οι ίδιοι οι γονείς αφού το παιδί θα οδηγηθεί στο χειρουργείο και δεν θέλουν να παρευρεθεί κάποιος άλλος για να πάρει την ευθύνη.

«Ενδεχομένως να εκτιμηθεί η κατάσταση από καρδιοχειρουργό για να γίνει η επέμβαση στην Κύπρο», συμπλήρωσε.