Λάρνακα: Συμπλοκή ανηλίκων σε κέντρο φιλοξενίας – Συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα

Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από 17χρονο

silipsi Λάρνακα, Ξενοδοχειακή μονάδα

Στη σύλληψη οκτώ νεαρών, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακή μονάδα – κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, στη Λάρνακα, προχώρησαν το βράδυ μέλη της Αστυνομίας, κατά την καταστολή επεισοδίων βίας, που σημειώθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας από τους νεαρούς και ένας αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία στο κέντρο φιλοξενίας.

Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα, όταν αριθμός νεαρών συνεπλάκησαν στο κέντρο φιλοξενίας, ενώ ένας από τους νεαρούς, ηλικίας 17 ετών, επιτέθηκε εναντίον άλλου. Μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν σε υπηρεσία στο κέντρο φιλοξενίας, επενέβηκε και δέχθηκε επίθεση από τον 17χρονο, καθώς και από άλλους νεαρούς. Μεταξύ τους και δεύτερος νεαρός, 17 ετών, ο οποίος επιτέθηκε στον αστυνομικό γρονθοκοπώντας τον.

Με την επέμβαση και άλλων μελών της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, καταστάληκαν τα επεισόδια, ενώ ο αστυνομικός και ο πρώτος 17χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν περίθαλψης και πήραν εξιτήριο. Ακολούθησε η σύλληψη των δύο 17χρονων, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Γύρω στις 11.00 το βράδυ, ξέσπασαν νέα επεισόδια βίας στο κέντρο φιλοξενίας, από αριθμό άλλων νεαρών, που επιτέθηκαν εναντίον μελών της Αστυνομίας, καθώς και εναντίον του διευθυντή του ξενοδοχείου.

Με τα νέα επεισόδια βίας, δύο λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, εγκλωβίστηκαν σε όροφο του κέντρου φιλοξενίας. Αυτοί απεγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς, που με νέα επέμβαση τους, κατέστειλαν τα επεισόδια, προχωρώντας και στη σύλληψη έξι νεαρών φιλοξενουμένων στο κέντρο, ηλικίας 17 ετών οι πέντε από αυτούς, και 16 ετών ο έκτος.