Λεμεσός: Λουκέτο στα φροντιστήρια 62χρονου για άσεμνη επίθεση σε ανήλικες

paidi ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Λουκέτο μπαίνει με απόφαση Δικαστηρίου, στα δύο ιδιωτικά φροντιστήρια καθηγητή μετά από καταγγελία 8χρονης και 9χρονης ότι τους επιτέθηκε άσεμνα.

Ο 62χρονος όπως και η σύζυγος του βρέθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, η μεν σύζυγος εξαιτίας του γεγονότος ότι  τα φροντιστήρια ήταν εγγεγραμμένα στο όνομά της.

Το Δικαστήριο εξέδωσε διατάγματα σύμφωνα με τα οποία ο 62χρονος να  μη διεξάγει οποιοδήποτε επάγγελμα έχει σχέση με ανήλικα παιδιά, τα φροντιστήρια τα οποία διαχειρίζονται να αναστείλουν τις εργασίες τους, ο 62χρονος να μην προσεγγίζει χώρους όπου βρίσκονται ανήλικοι, ενώ δεν δικαιούται να προσεγγίζει τις παραπονούμενες σε απόσταση 10 μέτρων.

Οι δυο υπέγραψαν εγγύηση  €50,000 έκαστος.

Ο 62χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες άσεμνης επίθεσης εναντίον ανηλίκου και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Η απόφαση τους Δικαστηρίου αναμένεται στις 9 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε από Δικαστήριο η πρόνοια του νόμου καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας, επιβάλλεται το κλείσιμο υποστατικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη της κακοποίησης και επιπλέον και ιδιαίτερα σημαντικό, απαγορεύεται στον κατηγορούμενο να πλησιάσει τα παιδιά.