«Λίφτινγκ» στην ηγεσία της Αστυνομίας – Αλλαγή στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης

Σε πλήρη εξέλιξη ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2021 οι διεργασίες

cache 1500x3000 Analog medium 940222 171850 1852020 Αστυνομία, θέσεις

Σε πλήρη εξέλιξη ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2021 είναι οι σχετικές διεργασίες, με στόχο τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να πάρει μορφή και σχήμα το «λίφτινγκ» στην ηγεσία της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι αλλαγές προσώπων θα γίνουν σε δύο δόσεις, αρχής γενομένης από τις αρχές Φεβρουαρίου, μήνας ο οποίος σηματοδοτεί αλλαγή στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης, ως επίσης και των Βοηθών Αρχηγών.

Σε πρώτη χρονικά φάση, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ο δεύτερος όροφος του Αρχηγείου Αστυνομίας θα αποκτήσει νέους ενοίκους.

Με δεδομένη την αφυπηρέτηση του νυν Υπαρχηγού Χριστάκη Μαυρή, η σεναριολογία διαδοχής συγκλίνει, όπως εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, σε ένα πρόσωπο.

ΜΔΤ Αστυνομία, θέσεις

*Ο νυν Υπαρχηγός Χριστάκης Μαυρής και ο επικρατέστερος διάδοχος, Δημήτρης Δημητρίου

Επικρατέστερος διάδοχος του Χριστάκη Μαυρή είναι ο νυν Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος έχει ως πλεονέκτημα, έναντι άλλων υποψηφίων, μια σημαντική παράμετρο: είναι ο αρχαιότερος από τους τέσσερις εν ενεργεία Βοηθούς Αρχηγούς. Αρμόδια πηγή έλεγε στον ΑΝΤ1, πως ανάλογο ήταν το κριτήριο για τον διορισμό και του νυν Υπαρχηγού. άρα δεν θα ήταν καθόλου απίθανο, το συγκεκριμένο προηγούμενο, να ακολουθηθεί εκ νέου.

Το ανακάτεμα της τράπουλας 

Ο διαφαινόμενος διορισμός του Δημήτρη Δημητρίου ως Υπαρχηγού, θα δημιουργήσει κενό στο τομέα των Επιχειρήσεων του οποίου ηγείται. Και σε αυτό το σημείο, άρχισε ήδη εδώ και αρκετό διάστημα, έντονη φημολογία και παρασκήνιο, καθώς για τη θέση ερίζουν πέραν του ενός προσώπου. Παρόλο που μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου μεσολαβεί αρκετός χρόνος για τη λήψη των τελικών αποφάσεων, εντούτοις κάποια ονόματα φαίνεται να αποκτούν προβάδισμα για την πλήρωση συγκεκριμένων θέσεων, και εν προκειμένω και αυτής του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για διάδοχος του Δημήτρη Δημητρίου προορίζεται ή ο Χριστόφορος Μαυρομάτης, σήμερα Βοηθός Αρχηγός Διοίκησης ή ο Γιαννάκης Γεωργίου, σήμερα αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας.

ΔΓΤ Αστυνομία, θέσεις

*Ο νυν Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, Δημήτρης Δημητρίου και ο Γιαννάκης Γεωργίου, Αστυνομικός Διευθυντής ΛευκωσίαςΑλλαγές και στην ΑΔΕ Λευκωσίας 

Η πιθανή μετακίνηση του αστυνομικού διευθυντή Λευκωσίας Γιαννάκη Γεωργίου στον πρώτο όροφο του Αρχηγείου, θα φέρει αλλαγές και στην αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας. Επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής, κατά τις πληροφορίες, είναι ο Πανίκος Σταύρου, ο οποίος ασκεί τώρα καθήκοντα αστυνομικού διεύθυνση Μόρφου, ενώ για χρόνια υπηρετούσε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

ΓΠΤ Αστυνομία, θέσεις

*Ο Γιαννάκης Γεωργίου, Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και Πανίκος Σταύρου, Αστυνομικός Διευθυντής ΜόρφουΟι άλλες δυο θέσεις Βοηθών Αρχηγών Στην εξίσωση πρέπει να προστεθεί και πως μέχρι τον Ιούνιο, θα αποχωρήσουν άλλοι δύο Βοηθοί Αρχηγοί. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο αφυπηρετεί ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης, Πανίκος Αντωνίου, και στις αρχές Ιουνίου ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης Γεώργιος Φράγκου. Για τις δυο αυτές θέσεις, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» και οι τρεις, μέχρι στιγμής, επικρατέστεροι διάδοχοι.

Είναι oι: 

  • Μάριος Χριστοφίδης (υπηρετεί τα τελευταία χρόνια σε νευραλγική Υπηρεσία)
  • Ιάκωβος Ιωάννου (Διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου)

IAKWBOS IWANNOY YPEYTHYNOS TAE ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ 08 01 Αστυνομία, θέσεις

  • Χριστάκης Παπαδημητρίου (Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας)

XRISTAKHS PAPADHMHTRIOY BOHTHOS ASTYNOMIKOS DIEYTHYNTHS LARNAKAS 08 01.00 00 00 03.StillXRISTAKHS PAPADHMHTRIOY BOHTHOS ASTYNOMIKOS DIEYTHYNTHS LARNAKAS 001 Αστυνομία, θέσεις

Και πιθανές εκπλήξεις 

Παρόλο που τα σενάρια φαίνεται να παίρνουν την τελική τους μορφή, αρκετοί είναι αυτοί που καλοβλέπουν μια πιθανή προαγωγής και ήδη βολιδοσκοπούν αρμοδίους προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, πρόκειται για πρόσωπα που είτε εκ της θέσεως τους, είτε λόγω αρχαιότητας, δεν βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» διαλογής, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να βολιδοσκοπούν προθέσεις και ενδεχόμενες δυναμικές. Τον τελικό λόγο, ωστόσο έχουν, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, και τα επόμενα 24ώρα αναμένεται νέα συνάντηση τους, για προκαταρκτικές αποφάσεις.

Αnt1.com.cy