Λήξαν το θέμα με τις λιμουζίνες μετά τις αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε διαβούλευση με τα κόμματα για την επαναφορά του ωφελήματος και έτσι έγινε η τροποποίηση των κανονισμών στη Βουλή

6a6571bb2bd421133ec87b2a4c83a6ae 11 Βίντεο, Βουλή, λιμουζινα, οχήματα

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, ο οποίος μίλησε για τις δεύτερες σκέψεις που γίνονται στο ζήτημα με τις λιμουζίνες.

Αρχικά ανέφερε ότι το μέτρο αυτό βασίστηκε στην μεταφορά πλεονεκτημάτων που αναστάληκαν κατά την οικονομική κρίση του 2013, ενώ αξιολογήθηκε ότι δεν επιβαρύνει τα δημοσιονομικά του κράτους, καθώς τα οχήματα βρίσκονταν στη δικαιοδοσία του κράτους.

Πρόσθεσε ότι έγινε διαβούλευση με τα κόμματα για την επαναφορά του ωφελήματος και έτσι έγινε η τροποποίηση των κανονισμών στη Βουλή.

Συμπλήρωσε ότι λόγω των αντιδράσεων γίνονται σκέψεις απόσυρση των εν λόγω κανονισμών. «Σήμερα θα εκδοθεί ανακοίνωση και θα σταλεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων». Εξήγησε ότι το ζήτημα θα κριθεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Διευκρίνισε ότι η χρήση των οχημάτων θα γινόταν για υπηρεσιακούς σκοπούς. «Δεν υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις από τα κόμματα».

Ο κ. Παντελή εξήγησε ότι ήταν ένα ωφέλιμα και μια διευκόλυνση προς τους λειτουργούς του δημοσίου.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε αντισταθμιστικό μέτρο.

Πάντως η Ελεγκτική Υπηρεσία προέβη σε ανάρτηση στο Twitter, απαντώντας στο βουλευτή του ΔΗΣΥ Ονούφριο Κουλλά σχετικά με το ζήτημα με τις λιμουζίνες.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία έγραψε «Η απάντηση μας στον Βουλευτή Ονούφριο Κουλλά που μας κατηγόρησε για λαϊκισμό για την αναφορά μας σε λιμουζίνες. Ναι. Θεωρούμε ότι πχ ένα Volvo S90 – D4 Momentum, 2.000cc αφορολόγητης αξίας €28.500, υπερβαίνει σαφώς αυτού του μέσου πολίτη και εύλογα μπορεί να ονομαστεί λιμουζίνα».