Λουκέτο σε 100 ρωσικές εταιρείες στην Κύπρο – Στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι 100 εταιρειών ρωσικών συμφερόντων με έδρα την Κύπρο

3234299

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι 100 εταιρειών ρωσικών συμφερόντων με έδρα την Κύπρο, αφού λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.

Η νομικός Μαρία Ιωαννίδου ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ότι «λόγω της παγοποίησης των λογαριασμών, έχουν μείνει χωρίς τους μισθούς τους και χωρίς δουλειά. Πολλοί από αυτούς δούλευαν για χρόνια σε αυτές τις εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνταν 25 με 30 χρόνια στην Κύπρο, και σήμερα είναι σε μια προχωρημένη ηλικία και δεν μπορούν να βρουν άλλη εργασία».

Εξήγησε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάζονται δεν μπορεί να καθοριστεί, αφού πέρα από τις εταιρείες που έκλεισαν, επηρεάστηκαν και άλλες που παρείχαν υπηρεσίες σε Ρώσους και τώρα αναγκάζονται να απολύσουν κόσμο.

Η νομικός επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά διαβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ότι θα καταβληθεί συντομότερα το ανεργιακό επίδομα.

Η Άντρη Χατζηρώτη, πρώην υπάλληλος σε ρωσική εταιρεία, είπε ότι «ήμουν 14 χρόνια στην εταιρεία αυτή, από τους πιο νέους. Οι πλείστοι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας μετρούν σχεδόν 30 χρόνια εργασίας. Οι managers μας έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να μας πληρώσουν ολόκληρο το χρωστούμενο ποσό. Είμαστε απλήρωτοι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έμεινε ένα οφειλόμενο ποσό».

«Είμαι 54 χρόνων και είναι πολύ δύσκολο. Έχω συναδέλφους, οι οποίοι είναι πιο κοντά στη σύνταξη, από τα 60 και πάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

sigmalive.com