Mάχη για την πρώτη εντύπωση

a 1 Γιώργος Λιλλήκας, Νικόλας Παπαδόπουλος, Νίκος Αναστασιάδης, Προεδρικές Εκλογές 2018, Σταύρος Μαλάς

Το σκηνικό έχει διαμορφωθεί, οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα κόμματα και τα οργανωμένα σύνολα έχουν πάρει θέσεις μάχης. Οι πρώτες εντυπώσεις πάνε στην πλευρά του Νικόλα Παπαδόπουλου, καθώς έχει καταφέρει να εμφανίζεται –σ’ ό,τι αφορά στη στήριξη από άλλες δυνάμεις– ως ο πιο πολυσυλλεκτικός σε σύγκριση με τους ανθυποψηφίους του.

Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας, ξεκινούν έχοντας σε πρώτη φάση κλειδώσει τη στήριξη των δικών τους πολιτικών χώρων και επενδύοντας στην κοινωνία των πολιτών, χτίζοντας προφίλ μιας ευρύτερης λαϊκής αποδοχής που κινείται πέραν από τα κομματικά στεγανά.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μετά από τη συγκέντρωση για να παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου του, μέσα από την οποία έστειλε μηνύματα με τις παρουσίες συγκεκριμένων προσωπικοτήτων, ετοιμάζει τις ομάδες εθελοντών που θα βγουν προς τα έξω. Ο Σταύρος Μαλάς χτίζει στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα απλώνοντας δίχτυα σε χώρους πέραν του ΑΚΕΛ, προσδοκώντας να τεκμηριώσει ότι δεν είναι υποψήφιος με μόνη στήριξη από το κόμμα της Αριστεράς.

Στην κοινωνία των πολιτών επένδυε από την πρώτη στιγμή που εξέφρασε την πρόθεση του να διεκδικήσει την Προεδρία ο Γιώργος Λιλλήκας, φέρνοντας σε κάθε ευκαιρία το παράδειγμα της δικής του υποψηφιότητας το 2013. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, βρέθηκε χθες βράδυ στον Στρόβολο απ’ όπου έστειλε το μήνυμα, «δεν ερχόμαστε για να διορθώσουμε το παλιό. Ερχόμαστε για να φέρουμε το καινούργιο».

Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ στην παρουσία κυβερνητικών στελεχών ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου για στήριξη της επανεκλογής Νίκου Αναστασιάδη. Η πρόταση πάει για έγκριση στο Ανώτατο Συμβούλιο το ερχόμενο Σάββατο.

Απάντηση από τα Κατεχόμενα

Πόλεμος αποφάσεων για τις εγγυήσεις

Στα κατεχόμενα η ψευδοβουλή θα συζητήσει και θα καταδικάσει την απόφαση της Βουλής για κατάργηση των εγγυήσεων και αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. Κατατέθηκε πρόταση στην ψευδοβουλή, ενώ την ίδια ώρα ο Οζγκιουργκιούν υποστηρίζει πως η θέση «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις», που αποφάσισε η Βουλή, σημαίνει απόφαση για Ένωση.

Πηγή: O Φιλελεύθερος