Δρ. Πάνος: “Η Κύπρος εφαρμόζει μέτρα που μας πάνε από στύλο-στύλο άνεση και όχι σε επίλυση”

Μακροχρόνια μέτρα προτείνει ο Δρ. Πάνος–Η περίπτωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

5657ed205971656f8cfa21ca9f282360 Coronavirus, Δρ Πάνος, Εμβόλια κατα covid-19, μετρα κορονοϊου

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο καθηγητής παθολογίας δρ. Γιώργος Πάνος, ο οποίος μίλησε για τα μακροχρόνια μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας, αλλά και για το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αρχικά ανέφερε ότι η Κύπρος έπρεπε να έχει ομοιογενή λήψη μέτρων. «Είναι μικρή χώρα, με μικρό πληθυσμό και μικρές αποστάσεις μεταξύ των πόλεων και των χωριών». Πρόσθεσε ότι η μια πόλη με την άλλη συγκοινωνεί με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου ότι συμβαίνει σε ένα μέρος να συμβεί και αλλού.

Τόνισε ότι «η Κύπρος εφαρμόζει μέτρα που μας πάνε από στύλο-στύλο άνεση και όχι σε επίλυση». Συμπλήρωσε ότι το Κράτος πρέπει να εκτελεί πολύ περισσότερα μαζικά τεστ κάθε μέρα.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε και τα μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε και από τώρα». Πρόσθεσε ότι με τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα οδηγηθούμε στην περίοδο του εμβολιασμού με μικρό αριθμό του πληθυσμού θετικό στον κορωνοϊό.

Συνεχίζοντας εξήγησε τα τρία βασικά μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με το ιατρικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους οίκους ευγηρίας, προτείνοντας να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις εργασίες υψηλής ποιότητα όπως οι τράπεζες, κοινωνικές υπηρεσίες, σουπερμάρκετ, φαρμακεία και σχολεία εξηγώντας ότι θα πρέπει να ελέγχονται ανά εβδομάδα, αλλά και όσοι εισέρχονται στην Κύπρο.

Ο δρ. Πάνος μίλησε και για το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε περίπτωση ταξιδιού, εξηγώντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει ο κορωνοϊός να καταταχθεί ως λοίμωξη που ισοδυναμεί με τον κίτρινο πυρετό το οποίο είναι το μόνο εμβόλιο το οποίο είναι υποχρεωτικό.

Επεσήμανε ότι πρέπει να θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καταλήγοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να θεσπίζονται άμεσα και μακροχρόνια μέτρα μέχρι τον εμβολιασμό.

Δείτε το Βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=WQ9WAKLzE54&feature=emb_title

Πηγή: Sigmalive