Μας αποχαιρετά μέχρι το απόγευμα η σκόνη – Άνοδος θερμοκρασίας το Σάββατο

Αναλυτικά ο καιρός

5e57ff9ea9 25

Η σκόνη που παρατηρείται εδώ και μέρες στην περιοχή μας φεύγει μέχρι και αργά το απόγευμα σήμερα, εξαιτίας των δυτικών ανέμων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος, ανέφερε πως χαρακτηριστικό του καιρού είναι το δροσερό ρεύμα αέρα και η πτώση της θερμοκρασίες, η οποία κυμαίνεται από 21-23 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Σάββατο, θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 23 στα παράλια.

Από τη Δευτέρα, ωστόσο, αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και σε δυτικές περιοχές, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά πτώση.

Αναλυτικά ο καιρός

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται από το απόγευμα και μετά.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος τοπικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις με το ενδεχόμενο μεμονωμένης ελαφράς βροχής στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά από αργά το απόγευμα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στα δυτικά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.