Ματσάκης για Θανάση: «Εγώ δεν είχα αποκλείσει εγκληματική ενέργεια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ματσάκης για Θανάση: «Εγώ δεν είχα αποκλείσει εγκληματική ενέργεια»

169755c1f9505d2778ec4a2b58182a28 Θάνατος Θανάση, Ματσάκης

η δική του εμπλοκή στην υπόθεση της διερεύνησης του θανάτου του Θανάση εξήγησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Ο ίδιος είπε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση άρχισε το 2012, όταν με απόφαση του Υπουργικού διορίστηκε ως ανεξάρτητος ερευνητής, προκειμένου να αναθεωρήσει την υπόθεση και να γνωματεύσει.

Διαβάστε περισσότερα: Η παθολογοανατόμος που επιβεβαίωσε φόνο Θανάση:«Έχω αποδείξεις, όχι ενδείξεις»

Είπε πως μελέτησε την υπόθεση και έκανε μια εκτενή αναφορά στην οποία τα βασικά συμπεράσματα ήταν ότι δεν είχε γίνει εμπεριστατωμένη διερεύνηση, όπως είπε.

«Υπήρχαν παραλείψεις και κενά. Η εγκληματική ενέργεια δεν μπορούσε να αποκλειστεί και άρα το αίτιο θανάτου ήταν αδιευκρίνιστο. Η εν λόγω έκθεση χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την οικογένεια και στην υπόθεση του ΕΔΑΔ», σημείωσε.

«Μετά από μεγάλες μάχες της οικογένειας έγινε η εκταφή. Βοήθησα στην εκταφή αλλά μετά αποσύρθηκα από την υπόθεση. Δεν θεωρούσα σωστό αφού ήμουν διορισμένος ως ανεξάρτητος κριτής, να ενεργήσω μετά ως ανακριτής για την οικογένεια.

Πρώτη φορά άκουσε τα όσα είπε η παθολογοανατόμος. Αν του ζητηθεί ξανά να δει τα έγγραφα της υπόθεσης, τότε θα είναι σε θέση να σχολιάσει περαιτέρω», είπε.

Πηγή:Sigmalive