Με διαφοροποιήσεις στα Δημοτικά το Test to Stay – Tι θα ισχύει (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε από σήμερα η εφαρμογή του μέτρου Test to Stay στα σχολεία, ωστόσο, με διαφοροποιήσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

6a6571bb2bd421133ec87b2a4c83a6ae 9 Test to Stay, δημοτικά, διαφοροποιήσεις, πανδημία

Άρχισε από σήμερα η εφαρμογή του μέτρου Test to Stay στα σχολεία, ωστόσο, με διαφοροποιήσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση όπου συγκεκριμένα σχολεία θα λειτουργούν ως σημεία ελέγχου για παιδιά που είναι στενές επαφές.

Όπως ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», όσον αφορά τη διαφοροποίηση στη Δημοτική Εκπαίδευση, έγινε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι ανησυχίες που είχαν οι Εκπαιδευτικοί στην επιτήρηση των παιδιών και τη φύλαξή τους κατά την πρωινή ώρα που θα υποβάλλονταν σε rapid τεστ.

Όπως ανέφερε, Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να λύσουν τα ζητήματα που προκύπτουν για διευκόλυνση των παιδιών, των Εκπαιδευτικών και των γονέων.

Σήμερα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργούν ως σημεία ελέγχου για στενές επαφές.

Εξήγησε πως κάποια Δημοτικά σχολεία θα στελεχωθούν με κινητές μονάδες και οι γονείς θα μεταφέρουν εκεί τα παιδιά τους που είναι στενές επαφές, ώστε να υποβληθούν σε rapid τεστ και εάν είναι αρνητικοί να επιστρέφουν στο σχολείο τους.

Οι μονάδες αυτές θα λειτουργούν από τις 07:00 μέχρι και τις 08:30.

«Υπάρχουν αναφορές για προβλήματα στις διακινήσεις των γονέων», σημείωσε, τονίζοντας πως είναι κάτι που εξετάζει το Υπουργείο.

Εξηγώντας, είπε ότι υπάρχουν αρκετά παράπονα πως κάτι τέτοιο θα δυσχεραίνει το έργο των γονέων μέχρι να μεταβούν στην εργασία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, θα έχει σήμερα έκτακτες συσκέψεις με εκπαιδευτικές οργανώσεις.