Με φορτηγά της ΕΦ απομακρύνθηκαν 585 μετανάστες από το «Πουρνάρα»

Άδειασε εν μέρει το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που ξέσπασαν μεταξύ του πληθυσμού που διαμένει εκεί.

pjimage 27 scaled 1 Κρούσματα, Μετανάστες, Πουρνάρα

Άδειασε εν μέρει το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που ξέσπασαν μεταξύ του πληθυσμού που διαμένει εκεί.

Προ του φόβου ανεξέλεγκτης διασποράς του κορωνοϊού μέσα στο Κέντρο, χθες, οι αρμόδιοι κινήθηκαν αστραπιαία και οργανώθηκε γιγαντιαία επιχείρηση μετακίνησης μεταναστών στην περιοχή «Λίμνες» στη Μεννόγια. Συνολικά μεταφέρθηκαν 585 άτομα με 47 φορτηγά της Εθνικής Φρουράς Steyr, ύστερα από τον εντοπισμό πάνω από 80 κρουσμάτων κορωνοϊού. Το Κλειστό Κέντρο στην περιοχή Λίμνες στη Μεννόγια θα λειτουργούσε αρχές του νέου έτους, ωστόσο επισπεύθηκε η λειτουργία του για να μην υπάρχει εκτόξευση των κρουσμάτων του ιού.

Χθες στο Κέντρο Πουρνάρα υπήρχαν πέραν των 1.900 ατόμων και οι αριθμοί αυξάνονται καθημερινά, αφού οι αφίξεις μεταναστών είναι συνεχείς.

Σ’ ό,τι αφορά στα κρούσματα, οι πλείστοι που προσβλήθηκαν μεταφέρθηκαν στο κέντρο EDEN στο Τερσεφάνου. Οι υπόλοιποι, όπως και οι εκατοντάδες επαφές τους, βρίσκονται σε ειδικό χώρο στο Πουρνάρα και είναι απομονωμένοι από τους άλλους μετανάστες. Ο εντοπισμός των δεκάδων κρουσμάτων, έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες τις τελευταίες ημέρες, αφού οι μετανάστες κυκλοφορούσαν στην περιοχή και υπάρχουν φόβοι για μεγάλη διασπορά τόσο εντός όσο και εκτός Πουρνάρα. Χθες, έγιναν εξετάσεις rapid test σε όλο τον πληθυσμό του Κέντρου σε μια προσπάθεια να απομονωθούν όσοι είναι θετικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το Πουρνάρα «έκλεισε» για τους μετανάστες ύστερα και από τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής για εγκληματικότητα και πρόκληση ανησυχίας. Από την περασμένη Κυριακή απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των άτυπων μεταναστών στους δρόμους της Κοκκινοτριμιθιάς και των άλλων κοντινών χωριών, όπως ήταν και το αίτημα των κατοίκων. Η Αστυνομία με έξι περιπολικά, επιτηρεί το χώρο και δεν επιτρέπει σε κανέναν να εξέλθει και να περιφέρεται στις γειτνιάζουσες περιοχές, ώστε να μην προκαλείται ανησυχία

philenews.com