Μελετούν μέτρα και στις μετακινήσεις – Συνάντηση την Τρίτη

Άρχισαν ήδη να μελετούν επιπρόσθετα σκληρά μέτρα υπουργός Υγείας και επιστήμονες αφού το νέο χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 3.851 κρουσμάτων δεν επιτρέπει τον παραμικρό εφησυχασμό.

Κρούσματα, μέτρα

Άρχισαν ήδη να μελετούν επιπρόσθετα σκληρά μέτρα υπουργός Υγείας και επιστήμονες αφού το νέο χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 3.851 κρουσμάτων δεν επιτρέπει τον παραμικρό εφησυχασμό. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείονται πλέον και περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, χωρίς όμως να επηρεάζεται η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. 

 

Ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή την Τρίτη, ωστόσο, στο τραπέζι υπάρχουν ήδη εισηγήσεις οι οποίες έγιναν από τους επιστήμονες κατά την προχθεσινή συνάντηση τους με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα να υιοθετηθούν και από το Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα, δεν πρέπει να θεωρείται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν και παλαιότερες εισηγήσεις άλλων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, μερικές εκ των οποίων θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερα τους ανεμβολίαστους.

Ο ίδιος ο υπουργός πάντως, έδωσε χθες σαφή εικόνα για τις προθέσεις του, λέγοντας ότι «την Τρίτη θα γίνει σύσκεψη με την επιστημονική ομάδα και την Τετάρτη Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη νέων μέτρων». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «τα νέα μέτρα δύναται και μάλλον θα περιλάβουν και τα Θεοφάνια για να αποτραπούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρσι».

Παρόμοιες και οι τοποθετήσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «είναι πολύ σημαντικό για την Κυβέρνηση, προ της όποιας απόφασης, να διασφαλιστεί η διαφύλαξη δημόσιας υγείας, το σύστημα υγείας να έχει τις απαραίτητες αντοχές και η διαφύλαξη της οικονομικής δραστηριότητας».

Σε προαναγγελία νέων μέτρων προχώρησαν όμως και αρκετά από τα μέλη της ΣΕΕ, τα οποία προειδοποίησαν για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία και πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τους πολίτες. «Πρέπει να αναλάβει ο καθένας μας την ατομική του ευθύνη και να αλλάξουμε συμπεριφορά», τόνισε ο επικεφαλής της ΣΕΕ Κωνσταντίνος Τσιούτης.

philenews.com