Μεμονωμένες βροχές σήμερα στην Κύπρο- Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

D38B31E3 7FB8 4348 A79B A8FD507530FE

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αρχικά στα δυτικά και στα βορειοδυτικά δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή.

Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού.

Το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αρχικά στα δυτικά και στα βορειοδυτικά, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα στα νότια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 28 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα, τοπικά στα παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία, μέχρι και τη Δευτέρα, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.