Μετά την Big Pοtato, το μεγάλο ρόδι και η μεγάλη αγκινάρα!

Περήφανοι για την επιτυχία της πατάτας οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Αγαλμάτινων Ειδών το Κυκλάμινο

Big patato, αγκινάρα, ΑΥΓΟΡΟΥ, Ξυλοφάγου, ρόδι

Περήφανοι για την πατάτα που κατασκεύασαν για την κοινότητα του Ξυλοφάγου, εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους στο Insider οι Μάριος Πέτρου και Παναγιώτης Αγγελή ιδιοκτήτες της εταιρείας Αγαλμάτινων Ειδών το Κυκλάμινο στους Εργάτες.

Όπως μας ανέφεραν πριν από 5 μήνες προσεγγίστηκαν από τον κοινοτάρχη Ξυλοφάγου Γεώργιο Κόκο Τάσσου για να κατασκευάσουν τη πατάτα που έγινε viral σε Κύπρο και εξωτερικό.

«Ήρθε ο κοινοτάρχης και μας βρήκε ζητώντας μας να κατασκευάσουμε τη συγκεκριμένη πατάτα. Μάλιστα μας έφερε και πατάτες από την περιοχή του και μας ζητήθηκε να κάνουμε μία μακέτα 40 πόντους. Ακολούθως πήρε τη μακέτα στο κοινοτικό συμβούλιο και το έργο εγκρίθηκε. Μας ζητήθηκε να κατασκευάσουμε μία πατάτα σε διαστάσεις 4Χ2», ανέφεραν.

Για την κατασκευή χρειάστηκαν όπως εξήγησαν αρκετές εργατοώρες καθώς το έργο δεν ήταν εύκολο να αποπερατωθεί.

«Η κατασκευή έγινε από σίδηρο, ειδικό πλέγμα και καλλιτεχνικό πηλό. Μας δυσκόλεψε λίγο, το χρώματα της πατάτας, όμως με σκληρή δουλειά τα καταφέραμε. Λυπόμαστε που κάποιοι αντιμετώπισαν αρνητικά το έργο, καθώς είχαν ως στόχο να δυσφημήσουν τον κοινοτάρχη Ξυλοφάγου και είμαστε σίγουροι πως μόλις το έργο ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Κύπρο», είπαν.

Υπογράμμισαν ακόμη πως το κόστος της πατάτας συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών ανήλθε στις €8.000.

Καταλήγοντας αποκάλυψαν πως μετά την επιτυχία με την πατάτα τους προσέγγισαν και άλλες κοινότητες. «Μέχρι στιγμής μας προσέγγισαν ο Μαζωτός για την κατασκευή αγκινάρας 6 μέτρων και το Αυγόρου για την κατασκευή ροδιού, ενώ δεχθήκαμε κρούσεις και από άλλες κοινότητες», ανέφεραν.

philenews.com