Μετά το Πάσχα… κατώτατος μισθός

Στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο τα νομοσχέδια τηλεργασίας και δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης

amnoerifia 7

Το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα συνήλθε για άλλη μια φορά και σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις ουσιαστικών θεμάτων.

Χαρακτήρισε τη θέσπιση κατώτατου μισθού ως μια μεγάλη μεταρρύθμιση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί.

«Έγινε ενημέρωση για τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό. Έχουμε ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις μας όσον αφορά το νομοσχέδιο για την τηλεργασία, τη δημόσια υπηρεσία απασχόλησης – δηλαδή ποιος εγγράφεται άνεργος- και προχωρήσαμε σε συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις που είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας» ανέφερε η Υπουργός.

Σύμφωνα με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου «με τη σημερινή συνεδρίαση έχουμε ολοκληρώσει τη συζήτηση των θεμάτων, έχω ζητήσει να στείλουν οι κοινωνικοί εταίροι εντός ενός μηνός οποιεσδήποτε επιπρόσθετες απόψεις έχουν έτσι ώστε να ολοκληρωθούν και να τελειώσουν και να πάρουν το δρόμο τους προς έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τα νομοσχέδια αποστέλλονται στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας προκειμένου να τύχουν του απαραίτητου νομοτεχνικού ελέγχου.

Το ύψος του κατώτατου μισθού δεν θα ανακοινωθεί τώρα, ανέφερε η Ζέτα Αιμιλιανίδου λέγοντας ότι «εκείνο που είναι σημαντικό είναι να γίνει η ρύθμιση για να υιοθετηθεί στην Κύπρο εθνικός κατώτατος μισθός, ο οποίος θα βοηθήσει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις. Να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων».