Έκτακτα μέτρα στα κατεχόμενα: Καλούν Τ/κ να μην μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές

DSC 2693 Coronavirus
©Famagusta.News

Σε έκτακτη συνεδρία προχώρησε μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ελεύθερες περιοχές το «υπουργικό συμβούλιο» των κατεχομένων.

Μεταξύ άλλων μέτρων κάλεσε τους τ/κ να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό ούτε να περνούν στις ελεύθερες περιοχές, αν αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Επίσης, όπως σημειώνεται στην τ/κ εφημερίδα Kibris Postasi, αποφασίστηκε όπως διπλασιαστεί ο αριθμός του υγιειονομικού προσωπικού στα οδοφράγματα.
«Όλοι οι επιβάτες που θα εισέλθουν από όλα τα σημεία διέλευσης θα ακολουθήσουν απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους σχετικά με τον COVID-19», σημειώνει η εφημερίδα.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η δημιουργία «νέου κέντρου απομόνωσης» και «κέντρα επιτήρησης» και την δημιουργία «γραφείου συντονισμού κρίσης».

Εξάλλου, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουρφάν Ερχιουρμάν έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι πρέπει να συνέλθει η τεχνική επιτροπή για την υγεία και να ληφθούν κοινές αποφάσεις μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές. Οι αποφάσεις είπε πρέπει να ληφθούν με επιστημονική προσέγγιση από ειδικούς από τις δύο κοινότητες.