Μικρή αλλά σημαντική ανάσα για τους ευάλωτους στις χρεώσεις του ηλεκτρισμού

Αλλαγές στις χρεώσεις του ηλεκτρισμού

278055548 515269040072033 7141716186729844005 n 5

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τις αλλαγές στις χρεώσεις του ηλεκτρισμού.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι το τέλος για υποχρεώσεις δημόσιας ωφέλειας είναι μια αύξηση που παρουσιάζεται στα τιμολόγια των πελατών της ΑΗΚ με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Η αναθεώρηση αυτής της χρέωσης δημόσιας ωφέλειας είναι αποτέλεσμα μετά από υπολογισμό του αριθμού των ατόμων που ενταγμένοι στην συγκεκριμένη διατίμηση και του μεγέθους κατανάλωσης που κάνουν οι συμπολίτες μας.

Οι ομάδες που εντάσσονται στην συγκεκριμένη διατίμηση με κώδικα 08 οι οποίοι μπορούν κάλλιστα να συμπληρώσουν ένα έντυπο, να το υπογράψουν και να ενταχθούν στη συγκεκριμένη διατίμηση και να απολαμβάνουν μείωση στο τιμολόγιο τους.

Αφορά συγκεκριμένα τους πολίτες με τετραμελείς οικογένειες με τρία εξαρτόμενα παιδιά και πάνω με βάση καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, οι δικαιούχοι του τρία έψιλον, οι λήπτες εισοδήματος βαριάς κινητικής αναπηρίας, οι επιδόματος φροντίδας σε άτομα σε τετραπληγικά και παραπληγικά άτομα, κ.α.

Το έντυπο αυτό βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Αρχής Ηλεκτρισμού, σε όλα τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και απλά ο πελάτης υπογράφει ότι όντως εντάσσεται στη συγκεκριμένη διατίμηση.

Δείτε το βίντεο