Μηναλλάγια: Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Τάσος Ιεροδιακόνου, επιχειρεί να προβλέπει την εξέλιξη του καιρού

imagew 5 1 Καιρός, μηναλλάγια, ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Οι μέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν, ωστόσο ο χειμώνας δεν έχει φτάσει στην Κύπρο, ακόμα. Ήδη, πολίτες και καταστήματα, έχουν αρχίσει να στολίζουν σπίτια και βιτρίνες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς, ενώ πλησιάζουμε τα μέσα Νοεμβρίου. Πώς θα είναι, όμως, ο καιρός τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων;

Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Τάσος Ιεροδιακόνου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια και κάθε χρόνο, μελετά τα μηναλλάγια, δημοσιοποίησε τις προβλέψεις του για Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Μιλώντας στο politis.com.cy, ο κ. Ιεροδιακόνου ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια πρακτική η οποία δεν βασίζεται σε επιστημονικά μέσα και μεθόδους, ωστόσο ο ίδιος, μέσω αυτής, επιχειρεί να προβλέπει την εξέλιξη του καιρού.

Ως εκ τούτου, η πρόβλεψη έχει ως εξής:

Υποσχόμενος χειμώνας

Σε αντίθεση με τις προβλέψεις, οι οποίες θέλουν τον χειμώνα να είναι ξηρός, ο Τάσος Ιεροδιακόνου, μέσα από την πρόβλεψή του, αναφέρει ότι η εποχή αυτή φαίνεται να είναι υποσχόμενη.

Συγκεκριμένα:

21 Δεκεμβρίου-20 Μαρτίου

Ένας υποσχόμενος χειμώνας με αρκετές βροχές, χιόνια αλλά και κρύο με τα χιόνια να πέφτουν κυρίως Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Φαίνεται θα είναι ένα διάστημα μέχρι και Φεβρουάριο με αρκετές ποσότητες βροχής χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά δεν είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Κάθε χρόνο υπάρχουν κάποιες μέρες που παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο Μάρτης στο πρώτο μισό του δείχνει καλά νερά στο δεύτερο του δεκαήμερο.

Δεκέμβριος 2021

4-10/12 Αρκετές βροχές12-14/12 Τοπικές βροχές. Πιθανόν τα πρώτα χιόνια18-20/12 Αρκετές βροχές27-31/12 Τοπικές βροχές

Ιανουάριος 2022

3-8/1 Τοπικά αρκετές βροχές16-21/1 Αξιόλογες βροχές. Χιόνια23-27/1 Αρκετές βροχές»

politis.com.cy