Μηνύματα συμπαράστασης προς πυρόπληκτους και συλλογή βοήθειας

Μηνύματα συμπαράστασης προς πυρόπληκτους και συλλογή βοήθειας

imagew 83 ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ, συλλογή βοήθειας

Συρρέουν και σήμερα μηνύματα συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους και εκκλήσεις για συλλογή βοήθειας σε τρόφιμα και άλλα είδη ή και χρήματα μέσω των λογαριασμών που άνοιξε η Κυβέρνηση. Παράλληλα, εκφράζονται τα συλλυπητήρια οργανωμένων συνόλων προς τις οικογένειες των τεσσάρων Αιγυπτίων που έχασαν τη ζωή τους αλλά και ευγνωμοσύνη στα σωστικά συνεργεία και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει την εκστρατεία  του ΠΣΣΕ

Ο Δήμος Λευκωσίας στηρίζει την εκστρατεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ)  «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και είμαστε κοντά σας» και προτρέπει όσους επιθυμούν να στηρίξουν τους πυρόπληκτους, να το πράξουν οργανωμένα με τους τρόπους που προτείνει το ΠΣΣΕ.

Μπορούν να γίνονται εισφορές σε λογαριασμούς του ΠΣΣΕ, που θα διατεθούν για κάλυψη των αναγκών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους.
Αριθμοί Λογαριασμών
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
357015667368
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
105-11-137244-01

Πολίτες και εταιρείες μπορούν να προσφέρουν κουπόνια για τη στήριξη των κατοίκων των πληγεισών περιοχών από καταστήματα (οικιακών συσκευών, εξοπλισμού/υλικών σπιτιού, ένδυσης και υπόδυσης κ.ά.) τα οποία θα διατεθούν μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους στη βάση των αναγκών.

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού καλεί επίσης εθελοντές, εταιρείες, επαγγελματίες, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για παροχή εθελοντικής εργασίας για μικρά έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές (μπογιάτισμα, επιδιορθώσεις, καθαριότητα, κ.ά.)

Είδη πρώτης ανάγκης από Ελληνική Τράπεζα

Τους πληγέντες συμπολίτες μας στις πυρόπληκτες περιοχές στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα,  η οποία παρέδωσε είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής  στο Συντονιστικό Κέντρο Σκαρίνου.

Η Ομάδα Εθελοντών ανέλαβε τον διαχωρισμό και την κατανομή των ειδών αυτών με στόχο την άμεση παράδοση τους στους πληγέντες, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.  Η Τράπεζα βρίσκεται επίσης σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Δασών με στόχο την αναδάσωση τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής.
Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει σε φοιτητές και άλλους κατοίκους από την περιοχή.

Έκκληση για βοήθεια απο ΕΒΕΠ

Μήνυμα συμπαράστασης στέλνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου  προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους  και τις οικογένειες των θυμάτων.  Σε ανακοίνωση απευθύνει έκκληση για παροχή οικονομικής βοήθειας και στήριξης για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών, τόσο από την Πολιτεία όσο και από Κύπριους επιχειρηματίες.

Καλεί επίσης την Πολιτεία όπως προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για εξοπλισμό, εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσων και άλλων εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Κάλυψη εξόδων παιδιών για νέα σχολική χρονιά από ίδρυμα “Χριστίνα Αποστόλου”

Το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου ανταποκρινόμενο στο κοινωνικό του χρέος και έχοντας ως προτεραιότητα του τα παιδιά, θα στηρίξει τις εννέα κοινότητες των επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά καλύπτοντας έξοδα για τη νέα σχολική χρονιά όλων των παιδιών που διαμένουν μόνιμα στις εννέα κοινότητες και φοιτούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι θα γίνει επικοινωνία με τους κοινοτάρχες της περιοχής και καλεί όσα άτομα ή επιχειρήσεις θα ήθελαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή του Ιδρύματος, να καλέσουν στο  99795052.

Μέτρα από ΙΣΟΤΗΤΑ για άμβλυνση των δυσμενών επιπτώσεων στους πυρόπληκτους και στο περιβάλλον

Μέτρα έλαβε το ΔΣ της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ μετά τις πυρκαγιές και αφορούν τη διάθεση των €2000 για κάλυψη αναγκών των πυρόπληκτων που δεν θα καλύψει η Πολιτεία. Λεπτομέρειες για τον τρόπο διάθεσης του ποσού θα καθοριστούν, εν ευθέτω χρόνω, αφού αξιολογηθούν όλα τα σχετικά δεδομένα. Επίσης σε περίπτωση που η Πολιτεία δεν θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ανάγκες αναδάσωσης, να αγοραστούν 1,000 δέντρα για αναδάσωση.

Επίσης η ΙΣΟΤΗΤΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνεργασίας με άλλους φορείς για σκοπούς συγκέντρωσης πρόσθετων πόρων για κάλυψη των αναγκών.

Xρηματική εισφορά και δωρεάν υπηρεσίες από Παγκύπριο Σύλλογο Εγγεγραμμένων Ποδολόγων

Ο  Παγκύπριος Σύλλογος Εγγεγραμμένων Ποδολόγων ανακοινώνει ότι  θα προσφέρει χρηματική εισφορά στον επίσημο λογαριασμό που έχει ανακοινωθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση και ότι πέραν της εισφοράς, θα διαθέτουν δωρεάν υπηρεσίες σε πυρόπληκτους, μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος και Πολιτικής Άμυνας και εθελοντές που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.