Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Κιργιζίας για πολιτικές διαβουλεύσεις

Κύπρος και Κιργιζία υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών

B6303A1A 748B 4589 BAD0 BDE3346A1FE8

Κύπρος και Κιργιζία υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση του θεσμικού πλαισίου διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος και ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κιργιζίας Kulubaev Zheenbek Moldokanovich, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί απτό παράδειγμα της κοινής βούλησης των δύο πλευρών για εμβάθυνση του θεσμικού πλαισίου διμερούς συνεργασίας, καθώς και την αρχή για συνομολόγηση πρόσθετων μνημονίων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αντικατοπτρίζει επίσης την πολιτική βούληση των δύο χωρών για ανάπτυξη ενός αμοιβαία επωφελούς, δομημένου πολιτικού διαλόγου.

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο Υπουργών, κατά την οποία συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Ασία, το Κυπριακό, καθώς και οι σχέσεις EE – Κιργισίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ