Μόνιμη βάση της Wizz Air η Κύπρος – Πού θα πετά

wizz air, Πτήσεις, Υπουργός Μεταφορών, Υφυπουργός Τουρισμού

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου και υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, ανακοινώθηκε ότι η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz καθιερώνει την Κύπρο, ως μόνιμη βάση της.

Ο διευθυντής της εταιρείας, μιλώντας στη διάσκεψη, ανέφερε ότι «ήρθαμε για να μείνουμε». Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη, στην προσπάθεια που κάνει η Κύπρος για επανεκκίνηση της τουριστικής της βιομηχανίας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι διανοίγονται προοπτικές για μεταφορά επιπρόσθετων τουριστών στην Κύπρο, μέχρι και 300.000 ολόχρονα, καθώς η εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις και τον χειμώνα.

Η εταιρεία Wizz θα συνδέει την Κύπρο μέσω τακτικών πτήσεων, με Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Φινλανδία και Ρουμανία. Οι πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν από την 1η Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη διάσκεψη, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι τον Αύγουστο, έχουν εκτιμήσεις ότι θα υπάρξουν 600.000 επισκέψεις στην Κύπρο.

Πηγή: philenews