«Μουδιασμένο» το άνοιγμα της εστίασης: «Ο κόσμος άκουγε τρέλα πράγματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Απ όλες τις επαρχίες που μιλάμε ο κόσμος βγήκε έξω αλλά πολύ μουδιασμένα»

D553A33D 1E4C 491C 8245 8F4A32269258 χώροι εστίασης

Για την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των χώρων εστίασης μίλησε στο Πρωτοσέλιδο το μέλος του Συμβουλίου του ΠΑΣΥΚΑ, Σάκης Σιακόπουλος.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «απ όλες τις επαρχίες που μιλάμε ο κόσμος βγήκε έξω αλλά πολύ μουδιασμένα. Άκουγε τρελά πράγματα, ότι πρέπει να κάνει rapid test, να τρώει πάνω από τη μάσκα, να μην μπορεί να αναπνέει κτλ. Ήμασταν όλοι εκνευρισμένοι. Ανοίξαμε αλλά όχι όλοι γιατί έλεγαν κάτι παλαβά, ότι οι εξωτερικοί χώροι δεν είναι καλοί, ότι με τη μουσική δεν πρέπει να λικνίζεσαι».

Πρόσθεσε ότι «δέκα ώρες πριν ανοίξουμε βγαίνει ένα πρωτόκολλο, το οποίο έλεγε ότι πρέπει να φοράει ο πελάτης μάσκα εν ώρα φαγητού και να τη βγάζει για να βάλει μια μπουκιά, έλεγε για μουσική και όχι λίκνισμα, έλεγε για τον εξωτερικό χώρο εάν είναι στεγασμένος ή όχι, κάτι το οποίο αντιβαίνει στον υφιστάμενο νόμο καπνίσματος αλλά και γενικά τι ορίζεται εξωτερική εστίαση».

Υπενθυμίζεται ότι όπως διευκρίνισαν οι υγειονομικές υπηρεσίες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του πρωτοκόλλου, ο ανοικτός εξωτερικός  χώρος είναι διαμορφωμένος με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ο κατάλληλος και επαρκής αερισμός του χώρου. «Αυτό επιτυγχάνεται αν είναι ανοικτές οι διαθέσιμες πλευρές ή μέρος αυτών  (τουλάχιστο 2) και με τρόπο που δεν θα  παραπέμπει σε καμία περίπτωση  σε κλειστό χώρο», αναφέρουν οι Υπηρεσίες.

Σχετικά με τη μουσική, ανεξάρτητα με το είδος της, απαγορεύεται ο χορός και όλοι οι θαμώνες θα πρέπει να εξυπηρετούνται καθήμενοι και να μην περιφέρονται άσκοπα.

Βασικό κριτήριο για σκοπούς ελέγχου/καταγγελιών, είναι κατά πόσον οι θαμώνες είναι όρθιοι και χορεύουν.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας από θαμώνες, αυτή επιβάλλεται κατά την προσέλευση σε ένα χώρο αναψυχής αλλά και κατά την όποια μετακίνηση εντός του χώρου, όπως επίσης και κατά την αποχώρηση.

Ο κ. Σιακόπουλος εξήγησε ότι δεν άνοιξαν όλοι οι χώροι εστίασης, κάποιοι δεν έχουν εξωτερικό χώρο.

Πηγή: Sigmalive