Μυλωνάς: Γιατί προτείνει αλλαγή ωραρίου στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα παιδιά μας δεν είναι της παλιάς εποχής»

DCCA301C 5EA5 4471 BB42 0C21CB4604B1

Για την πρότασή του περί αλλαγής της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από τα δημόσια σχολεία καθώς επίσης και την αύξηση του χρόνου διδασκαλίας, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Προέδρος της Επιτροπής Παιδείας και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλου Μυλωνά.

Όπως ανέφερε, έχει πλήρη αντίληψη για το τι συμβαίνει στα σχολεία, σημειώνοντας πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, ξεκινώντας από σοβαρά θέματα αναλφαβητισμού μέχρι και θέματα γενικής αντίληψης των μαθημάτων.

Μιλώντας για την εισήγησή του περί αλλαγής του ωραρίου, μίλησε για τον κυκλοφοριακό εφιάλτη που ζούμε όλοι σε καθημερινή βάση, τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι.

«Τα παιδιά μας δεν είναι της παλιάς εποχής», είπε, όπου το μοναδικό κανάλι που υπήρχε ήταν το ΡΙΚ το οποίο έκλεινε στις 11 το βράδυ, ενώ δεν υπήρχαν ούτε κινητά ούτε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στη σύγχρονη εποχή τα παιδιά έχουν δραστηριότητες όλο το απόγευμα από αθλητισμό μέχρι φροντιστήρια, είπε, προσθέτοντας πως τα παιδιά εξουθενωμένα γυρνούν αργά στο σπίτι.

Σημείωσε πως ήταν θετική η αντίδραση όλων των κομμάτων στην πρότασή του, με τη μόνη αρνητική αντίδραση να ήταν εκ μέρους της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ.