«Μυρίζει» φθινόπωρο από την Παρασκευή – Άστατος καιρός με καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

68837784 3BB9 4663 A4E9 9D956489DA78

Ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάζουν την περιοχή σταδιακά από την Παρασκευή, με ενδεχόμενο για Παγκύπριες βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, για να καταστεί σταδιακά από το μεσημέρι και μετά, μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά σε περιοχές βορειοδυτικά του νησιού και αργότερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Το ίδιο σκηνικό και το Σάββατο καθώς ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και την Κυριακή.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για παραμείνει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο το Σάββατο θα σημειώσει πτώση και την Κυριακή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Αύριο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.