«Μυρίζει» καλοκαίρι το Σάββατο – Πάνω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Αναλυτικά ο καιρός

5711a285a60f396db7f345c9971adcc7 2

Θερμοκρασίες που θα θυμίζουν καλοκαίρι θα επικρατούν το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για βόλτες και στους πιο τολμηρούς, την ευκαιρία για μπάνιο στη θάλασσα.

Την περιοχή επηρεάζει ασθενής ψηλή πίεση, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή άνοδο το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα το Σάββατο.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive o Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Λίγγης, η θερμοκρασία το Σάββατο αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Ωστόσο, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας πιθανό κατά διαστήματα να είναι αυξημένες, ιδιαίτερα την Παρασκευή.

Αναλυτικά ο καιρός

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τις πρώτες αυγινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 10 βαθμούς στα νοτιοανατολικά, ανατολικά και δυτικά παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, και το απόγευμα θαλάσσιοι, ασθενείς 3 και αργότερα παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Το Σάββατο αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, για να καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο μέχρι το Σάββατο και πτώση την Κυριακή, για να κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.